Beloften Heracles sluiten wonderseizoen in stijl af

Geplaatst op 26 april 2011 door   ·   Geen reacties

ULFT – Het is een wonderbaarlijk goede prestatie: promoveren naar de eredivisie en direct als tweede eindigen. Jong Heracles Almelo bleef dit seizoen verbazen en verrassen. De ploeg bleef klimmen op de ladder om vanavond de laatste trede te hebben bereikt met de tweede plaats. Want ook de laatste competitiewedstrijd van 2010-2011 werd gewonnen. Op sportpark De IJsselweide in Ulft werd De Graafschap met 3-1 verslagen.

PSV is al een tijdje kampioen, de Eindhovenaren waren al lang niet meer in te halen, maar de tweede plek is alsnog een topprestatie. Vanavond werd de positie veiliggesteld. Onder toeziend oog van meegereisde supporters won Heracles óók van De Graafschap. De Almeloërs waren oppermachtig en kwamen al na ruim tien minuten op voorsprong. Glynor Plet zette de 1-0 op het scorebord. Nog voor de rust was het duel beslist. Milo Pieplenbosch haalde Plet onderuit in het strafschopgebied en kreeg rood. Ellery Cairo (foto) pakte het buitenkansje van elf meter uit (2-0). Het duel had zelfs met een monsterscore kunnen eindigen, maar Heracles liet het na de kansen af te maken. Olivier ter Horst passeerde in de tweede helft nog zijn eigen doelman (2-1). Toch kwam de overwinning niet in gevaar. Mark-Jan Fledderus zette de marge een minuut later, met een afstandsschot, terug op twee: 3-1. Heracles eindigde daardoor tweede. En dat is niet alleen verrassend, maar gezien het spel over het gehele seizoen ook meer dan verdiend.

Scoreverloop: 12. Plet 0-1, 37. Cairo 0-2, 67. Ter Horst 1-2 (eigen doelpunt), 68. Fledderus 1-3
Heracles Almelo: Telgenkamp, Nieuwboer, Te Wierik, Ter Horst, Jallo, Rienstra, Fledderus, Bruns (46. Rendla), Cairo (70. Witteveen), Plet, Houtkoop