Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-3 (1-0) – Analyse door Gerard Somer

Geplaatst op 2 november 2014 door   ·   3 Reacties

CZIOMMER, Simon 04 slHeracles heeft terecht gewonnen in Deventer. De wedstrijd kende twee gezichten, want de thuisploeg was heer en meester tot aan de rode kaart van Deniz Turuc.

Ik moet coach John Stegeman een groot compliment maken. Toen Heracles in een overtalsituatie kwam te spelen, liet hij zijn elftal het veld zo breed mogelijk maken, waardoor er ruimte ontstond. Daar konden de buitenspelers die sterk speelden van profiteren. Brian Linssen viel uitstekend in, maar ook Tannane speelde goed en Wout Weghorst was een sta in de weg voor de Eagles.

Als Deniz Turuc geen rode kaart had gepakt, dan had Eagles gewonnen. De ploeg was oppermachtig en legde het angstige Heracles de wil op. Na de rode kaart wisselden de twee elftallen daarin. Heracles regeerde en Go Ahead was angstig en werd teruggedrongen. Mede doordat Stegeman zijn elftal goed breed liet staan.

Ik vind niet dat Heracles een slechte ploeg heeft. Vooral de aanval is een sterke linie. De verdediging is niet super en soms wat angstig, maar geen verdediging om mee te degraderen. Met het middenveld is ook niet veel mis als je Simon Cziommer vervangt. Van de tien ballen die hij gaf kwamen er ongeveer negen niet aan. Hij straalt dan wel uit dan het een mannetje is, maar als je zoveel ballen inlevert, dan ben je dat niet.’

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-3 (1-0)
Scoreverloop:
8. Kolder 1-0, 47. Linssen 1-1, 67. Linssen 1-2, 90+3. Linssen 1-3.

Arbiter: Nijhuis
Geel: Duits, Nieuwpoort (Go Ahead) Pelupessy (Heracles)
Rood: 21.Turuc

Amusementswaarde: 6.5
Man of the Match: Linssen
Sterren: Linssen (1 ster)

Opstellingen:
GA Eagles:
Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (61. Schenk), Rijsdijk, Overgoor, Duits (75. Ten Den), Turuc, Kolder, Lewis (67. Schalk).

Heracles: Telgenkamp, Pelupessy (46. Koenders), Te Wierik, Veldmate, Aktaou, Cziommer (85. Sibum), Bel Hassani, Fledderus (39. Linssen), Bruns, Weghorst, Tannane.

Gerard Somer is oud-speler van onder andere Go Ahead Eagles en oud-trainer van Heracles.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Jan Pasman says:

  Ondanks het feit dat ik Heracles supporter ben blijft de verdediging vaak een hulpeloze indruk maken. Als je ziet hoe men oer dom verdedigd, pupillen niveau. Daar zal John Stegeman verbetering dienen aan te brengen. Degradatie zal dan niet aan de orde zijn. Zo niet, dan wordt het -helaas- enkele reis 1e Divisie met vele, vele gevolgen van dien.
  Die gevolgen kan en wil ik nu niet opnoemen aangezien het daar veel te vroeg voor is, en naar ik van harte hoop, ook niet nodig zal zijn.

 2. rene says:

  jan, verdedigen begint voorin en als het middenveld ,lees sziommer ,iedere bal inlevert, dan ben je als verdediging bijna machteloos.

 3. Jeroen says:

  Ik had het nog moeten zien of Go Ahead met 11 tegen 11 ook had gewonnen. Niet dat Heracles in de eerste 20 minuten super speelde, maar Go Ahead was ook niet groots. Bovendien heeft Heracles laten zien hoe je in een overtal situatie moet spelen.Het spel breed houden, de vleugelspelers bljven aanspelen, met gevolg dat de tegenstander het niet meer kan belopen en adem tekort komt. Met een beetje meer scherpte van de Heraclesspitsen en het was simpel 1-5 geworden.Dat kregen de mannen van Schreudertje niet voorelkaar in dezelfde week.
Archief