Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Heracles-coach Stegeman: ‘Met horten en stoten’

Geplaatst op 28 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

John Stegeman - hoa - 2014-09-21-Heracles - FC Twente - hoa - 1-4 - (4)ALMELO – De bekerwedstrijd tussen Heracles en FC Emmen (6-2) kende een grillig verloop. Mooie doelpunten en missers wisselden elkaar af. Om het rommelige verhaal van de wedstrijd compleet te maken, begon trainer Joop Gall van Emmen de officiële nabespreking met de mededeling dat spelers en staf van Emmen voorafgaand aan de wedstrijd in een Almelo’s cafetaria een sportmaaltijd hadden genuttigd die vooral bestond uit frikadellen.

‘Dat brak ons op’, zei Gall die hiermee een cynisch statement wilde maken in de richting van zijn voormalige pupil Wout Weghorst die na twee jaar Emmen afgelopen zomer naar Heracles overstapte. Dat was reden voor het Dagblad van het Noorden om kersvers jeugdinternational Weghorst te interviewen. De profvoetballer uit Borne nam geen blad voor de mond in de noordelijke krant en vertelde onder andere dat hij de professionele instelling van FC Emmen niet best vond. Een citaat van Weghorst in het Dagblad van het Noorden: ”Ik wilde graag investeren in mezelf. Het volgen van speciale voedingsrichtlijnen, het doen van extra krachttraining. In mijn ogen normale zaken die horen bij het profbestaan, maar bij FC Emmen stond ik daar alleen in. Een frikandelletje, een kroketje, kipnuggets, het was er gewoon. En ik zat altijd in mijn eentje in het krachthonk.”

Sneer
Nadat Gall zijn punt had gemaakt, meldde hij dat zijn ploeg hem tegen was gevallen. ‘We haalden niet het niveau wat we kunnen halen. We maakten een paar aardige goals, maar maakten ook domme fouten of stonden te slapen. Dat kun je niet maken tegen een ploeg uit de eredivisie. Dat wordt dan afgestraft’, zei Gall die niet alleen een sneer uitdeelde aan Weghorst, maar ook aan scheidsrechter Mulder. ‘Aan een aantal beslissingen in de tweede helft zat een luchtje’, vond de coach.

Compliment
De coach van  Heracles, John Stegeman (foto), was uiteraard blij met de dikke overwinning. ‘We voetbalden met horten en stoten’, karakteriseerde hij het spel van zijn ploeg. ‘FC Emmen bood prima partij en kwamen na doelpunten van ons steeds terug in de wedstrijd. We speelden zonder vertrouwen en maakten teveel fouten. De passing was nonchalant en slordig.’
Stegeman deelde een compliment uit aan Tannane die vijf keer scoorde. ‘Oussama is een apart geval. Ik ben trots op hem en wat hij liet zien vanavond met dank aan de andere spelers. Ik maak een diepe buiging voor hem’, zei Stegeman die ook nog motiveerde waarom hij zijn elftal op liefst negen plaatsen had gewijzigd. ‘We hebben gekeken naar de pijnpunten en naar de plekken waar we wat zouden kunnen verbeteren. Dat hebben we geprobeerd’, zei Stegeman die Wouter Weghorst buiten de basis had gelaten, omdat hij te laat was voor de sportmaaltijd voorafgaand aan de wedstrijd.

Weghorst
Dat laatste kon er nog wel bij. Gall had zich geïrriteerd aan de uitspraken van Weghorst over de eetgewoonten bij Emmen, Stegeman op zijn beurt ergerde zich aan het feit dat Weghorst te laat was bij de sportmaaltijd van Heracles.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief