Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Wout Weghorst vindt ook tegen De Zweef het net makkelijk

Geplaatst op 12 juli 2014 door   ·   Geen reacties

Wout WeghorstNIJVERDAL – Heracles speelde zaterdag de derde oefenwedstrijd in Nijverdal tegen De Zweef en zegevierde met 10-0, net als in het eerste oefenduel tegen de Almelose selectie. Bij de ploeg van trainer Jan de Jonge scoorde nieuweling Wout Weghorst (foto) voor de tweede keer in de voorbereiding een hattrick.

Met de 21-jarige Weghorst haalde Heracles afgelopen zomer een speler uit de buurt in de gelederen, want de boomlange spits is geboren in Borne. In dat dorp begon hij zijn voetbalcarrière bij RKSV NEO. Toen hij op jonge leeftijd al clubtopscorer werd, klopte DETO aan de deur. Het begin van een opmars naar de eredivisie was begonnen, want via Jong Willem II en FC Emmen mag Weghorst nu bij Heracles zijn kunsten vertonen.

In de voorbereiding gaat dat voorlopig alleraardigst, want de aanvaller vond in de wedstrijd tegen de Almelose selectie al drie keer het net en met de hattrick van zaterdag tegen De Zweef staat de teller op zes doelpunten. In de gewonnen wedstrijd tegen Al Shabab (2-1) speelde Weghorst slechts een half uur en kon hij zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Bij rust in het duel met De Zweef had Heracles al een ruime voorsprong genomen, mede dankzij de hattrick van Weghorst. Kangaskolkka, Heerkes en Gyasi verzorgden de andere treffers. In de tweede helft kwamen daar nog doelpunten van Rienstra, Cziommer en Tannane (2x) bij.

De wedstrijd tegen De Zweef eindigde dus in een ruime eindstand, maar volgens middenvelder Joey Pellupessy kon het beter. ‘De uitslag had wel wat groter moeten zijn’, liet de van FC Twente overgekomen Nijverdaller weten via het Twitteraccount van Heracles. ‘Maar iedereen is in ieder geval wel aan de bak gekomen’, aldus Pelupessy.

De volgende oefenwedstrijd van Heracles is aankomende vrijdag. Dan gaat de ploeg van De Jonge op bezoek bij FC Viktoria Köln. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

De Zweef – Heracles Almelo 0-10 (0-6)
Scoreverloop:
16. Weghorst 0-1, 19. Weghorst 0-2, 35. Kangaskolkka 0-3, 41. Weghorst 0-4, 44. Heerkes 0-5, 45. Gyasi 0-6, 55. Rienstra 0-7, 69. Cziommer 0-8, 79. Tannane 0-9, 83. Tannane 0-10

Foto: Heracles.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief