Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Tukkers gooien Nederland langs Hongarije in openingsduel EK Waterpolo

Geplaatst op 16 juli 2014 door   ·   Geen reacties

smit yBOEDEPEST – Mede dankzij Yasemin Smit en Lieke Klaassen hebben de Nederlandse waterpolovrouwen hun eerste duel op het Europees Kampioenschap gewonnen van gastland en titelfavoriet Hongarije. De Tukkers gooiden beiden twee keer raak en hadden daarmee een groot aandeel in de 12-11 zege van de ploeg van bondscoach Arno Havenga.

De wedstrijd ging lang gelijk op in Boedepast, maar uiteindelijk zouden de Twentse waterpolosters het verschil maken. Het Ravijn-aanvoerster Yasemin Smit (foto) maakte aan het eind van de derde periode de belangrijke 9-9 en gooide even later zelfs de 11-9 tegen de touwen. Nadat Hongarije terugkwam tot 11-10, was het voormalig Het Ravijn-speelster Lieke Klaassen die de marge weer twee maakte. Het kanon van Goor, die eerder verantwoordelijk was voor de 3-3, zag dat haar goal belangrijk was, want in de laatste seconde kwam Hongarije terug tot 12-11.

Door de zege staat de Nederlandse waterpoloselectie, waar ook Marloes Nijhuis uit Borne deel van uitmaakt, tweede in een poule met Griekenland, Engeland en dus Hongarije. Het andere duel eindigde in 9-7 in het voordeel van de Grieken. Komende vrijdag treft Nederland de Engelse waterpolodames. Die wedstrijd begint om 14:30.

Nederland – Hongarije 12-11
Periodestanden: 3-3, 3-3, 4-3 en 2-2
Doelpuntenmakers: Dagmar Genee, Sabrina van der Sloot (beiden 3x), YASEMIN SMIT, LIEKE KLAASSEN (beiden 2x), Vivian Sevenich en Leonie van der Molen

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief