Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

Wereldkampioen aan de andere kant van de wereld

Geplaatst op 11 november 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Ze vergeet het nooit meer. Voormalig waterpolo-international Greet van der Veen (52) gaat terug naar 1982 voor haar ultieme moment van glorie. De wereldkampioenschappen waterpolo werden eind juli-begin augustus gehouden in Guayaquil in Ecuador. Voor het eerst zag ze de andere kant van de wereld, letterlijk en figuurlijk. De Oldenzaalse schrok van de grote armoede en keek haar ogen uit in de sloppenwijken van de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land. Op een dag zag ze zelfs een aantal Ecuadoranen genieten van ratten aan het spit. Althans dat dacht ze, het bleken cavia’s te zijn.
Ook het WK zelf was voor Van der Veen een groot succes. Ze was in topvorm en mede door haar geweldige inbreng won Nederland de hoofdprijs. Bijna dertig jaar later wijst Greet van der Veen de trip naar Guayaquil aan als haar ultieme moment van glorie.
In de betreffende rubriek beschrijft ze dit WK uitgebreid en ook haar totale carrière. KLIK HIER.

Foto: Bij thuiskomst in Oldenzaal werden Greet van der Veen (rechts) en haar plaats- en clubgenote Hermine Perik, de keepster van Oranje, gehuldigd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief