Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

De Dinkel streeft naar achtste plek in Nationale Zwemcompetitie

Geplaatst op 10 oktober 2014 door   ·   1 Reactie

Jeroen RademakerDENEKAMP – De ploeg van zwemclub De Dinkel uit Denekamp streeft dit seizoen naar een achtste plaats in de eindklassering van de Nationale Zwemcompetitie. De ploeg van hoofdtrainer Jeroen Rademaker (foto) werd afgelopen seizoen tiende in de competitie. Zaterdag is de eerste competitieronde.

Rademaker is realistisch over een top-8 notering in de hoogste zwemdivisie van Nederland. ‘Het wordt steeds moeilijker om bij de beste clubs van Nederland te blijven. Klasse behoud is daarbij het allerbelangrijkste.’ In tegenstelling tot vorig seizoen heeft de Denekampse ploeg dit jaar een langere voorbereidingsperiode gehad. ‘De competitie ligt nu verder in het seizoen dan vorig jaar’, aldus Rademaker. Daarmee wil Rademaker overigens wel benadrukken dat de ploeg niet anders is gaan trainen in vergelijking tot voorgaande jaren. ‘We hebben alleen meer ruimte gekregen om beter te anticiperen op de wedstrijd.’

Voor het eerst zwemt De Dinkel niet met drie, maar vier ploegen de competitieronde. De club zwemt de competitie tegen Orca uit Leeuwarden, ZPC uit Hoogeveen en DWK uit Barneveld. Met name Orca uit Leeuwarden is een geduchte tegenstander voor de Denekampse ploeg. ‘Relatief gezien is het de beste club van ons vieren’, zegt Rademaker. ‘De ploeg heeft in ieder geval de beste papieren in huis’. Orca werd vorig seizoen zevende in de competitie. DWK, die afgelopen seizoen op het randje van degradatie balanceerde, wordt de minst sterke van de vier genoemd.

Nieuwe zwemmers
De ploeg van Rademaker heeft er afgelopen seizoen een aantal nieuwe zwemmers bijgekregen: zwemmers die zijn overgestapt van een andere ploeg naar De Dinkel. Met name Sterre Mooiweer noemt Rademaker ‘zeer gewenst’. ‘Ze zwemt op hoog niveau en is daarmee voor ons een absolute verrijking’, aldus Rademaker. Ook in nieuweling Koen Brummelaar ziet Rademaker een aanwinst.

Zwemmer Karst Boersma, die begin vorig seizoen nog de ‘coming man’ werd genoemd, wordt nog altijd gezien als de belangrijkste zwemmer van de Denekampse ploeg. Bij de allerjongsten – de minioren – ziet Rademaker ook een aantal potentiële talenten.

Beleving
De ploeg van Rademaker heeft de afgelopen twee weken hard getraind, maar hij wil benadrukken dat er geen sprake is geweest van een tapervorm. ‘Zo’n vorm heb je met name voor Nationale Kampioenschappen, dan werk je veel specifieker naar de wedstrijd toe. De beleving met de competitie is nu veel hoger.’ Rademaker ziet de competitie als een mooie gelegenheid om alvast te pieken richting de Nationale Kampioenschappen (NK), eind november in Tilburg.

> De eerste ronde van de hoofdcompetitie vindt morgen plaats in zwembad Dorper Esch in Denekamp. De wedstrijd begint om 13.30 uur. TwenteSport doet verslag van de wedstrijd.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. […] tevreden’ te zijn over de eerste competitieronde. Afgelopen week zei Jeroen Rademaker tegenover Twente Sport dat een achtste plaats in het eindklassement de doelstelling van dit jaar is. Zaterdag 15 november […]
Archief