Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Hengelo krijgt nationale top in water nieuwe zwembad

Geplaatst op 9 augustus 2020 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De gemeente Hengelo slaat een mooie slag met de organisatie van Long Course Challenge in het Twentebad. Dat zwemevenement vindt eind deze week plaats en brengt nationale toppers naar Hengelo, onder wie Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Kira Toussaint en Arno Kamminga.

Eind deze week, van vrijdag tot en met zondag, houdt de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond het zogenoemde Topzwemmen in het nieuwe Twentebad te Hengelo in samenwerking met WS Twente de Hengelo Long Course Challenge.

Het toernooi bestaat uit zwemwedstrijden van diverse disciplines en afstanden. Het is voor het eerst  sinds de uitbraak van corona dat de zwemtop weer in wedstrijdverband in actie komt. Er geldt een gedetailleerd ‘corona-proof’-protocol voor de competitie. Een veilige omgeving voor zowel zwemmers als begeleiders is een absoluut vereiste om de competitie mogelijk te maken. Mede om die reden kan er geen publiek bij zijn.

Volgens sportwethouder Bruggink is het ‘fantastisch’  dat de KNZB gekozen heeft voor het zwembad in Hengelo. ‘We zien het als een mooie kans om ons prachtige bad aan de topzwemmers in Nederland te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel mooie topsportevenementen gaan beleven mét publiek in het Twentebad.’

FOTO: Borgerink Architecten

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief