Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Mats Boeve op podium in Heuvelenomloop Hellendoorn

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN – Mats Boeve (foto) rijdt sterk de laatste tijd. In eigen regio werd de Nijverdaller tweede in de jaarlijkse Heuvelenomloop. Hij won de sprint van de groep die kort achter winnaar Bert-Jan Lindeman finishte. De 22-jarige renner van Cyclingteam Jo Piels, momenteel actief als stagiair bij Vacansoleil-DCM, won daarmee de laatste wedstrijd van de KNWU. Lindeman ging op en over een groep vluchters in de laatste vijfhonderd meter van de wedstrijd.  Raymond Kreder (Zevenhuizen) eindigde vlak achter Boeve als derde. Maurits Lammertink uit Enter werd als achtste geklasseerd op acht seconden. Hij bevond zich in de grote groep.
In de KNWU beloftencompetitie is Lammertink door dit resultaat als zesde geëindigd. Boeve werd achtste in het eindklassement, waarin Jarno Gmelich Meijling van de Jo Piels Cycling ploeg als eerste eindigde. Lindeman werd tweede in de eindstand. Rens te Stroet (Keijenborg) en ploeggenoot van Gmelich Meijling werd derde.

In het Franse Plouay heeft Annemiek van Vleuten uit Wageningen de GP de Plouay-Bretagne gewonnen. Het was de laatste wedstrijd voor de wereldbeker die Van Vleuten eveneens in ontvangst mocht nemen. Marianne Vos eindigde in Plouay als derde en Almelose Kirsten Wild als 24ste op 9.35.

Links op de foto Nijverdaller Mats Boeve, in het midden de winnaar van de Heuvelenomloop Bert-Jan Lindeman en rechts Raymond Kreder.
(Foto Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief