Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Team Jo Piels heerst in VIRO Criterium Cup Twente (+ video’s)

Geplaatst op 17 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

WMARKELO/ENTER – In zowel de wielerronde van Markelo als die van Enter heeft het Cyclingteam Jo Piels zich oppermachtig getoond. Nadat de continentale ploeg vrijdagavond het complete podium bezette in de Ronde van Markelo, deed het team van ploegleider Han Vaanhold uit Haaksbergen dat een dag later in Enter nog eens dunnetjes over. Sjors Roossen won in Markelo en Maurits Lammertink schreef zijn thuiswedstrijd, de Ronde van Enter, op zijn naam. Koen Bouwman (Ulft), ook al van dezelfde ploeg, is na drie koersen de leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de elite/beloften.

Een kopgroep van vijf renners, met daarbij vier mannen van het Cyclingteam Jo Piels, wisten in de Ronde van Markelo het peloton op een ronde te zetten. Zij konden vervolgens onderling uitmaken wie met de zege aan de haal ging. Brabander Roossen zette een lange solo in en bleef vooruit, terwijl Bouwman en Lammertink samen naar de plaatsen twee en drie reden. Rijssenaar Bjorn Beldman kreeg voor de start in Markelo de blauwe trui van de VIRO Criterium Cup Twente voor amateurs nog uitgereikt, omdat hij in Oldenzaal onterecht niet als leider was gehuldigd. Ook na de wielerrondes van Markelo en Enter staat hij nog eerste.

Video reportage Markelo:

Enter
Voor Lammertink was het waarschijnlijk de laatste keer dat hij in zijn eigen Enter aan de start stond. Het ziet er naar uit dat hij volgend seizoen voor de tweede keer bij een professionele wielerploeg gaat tekenen. Lammertink maakte er dan ook goed gebruik van om zich nog eenmaal te tonen aan het thuispubliek. Nadat hij lange tijd met een kopgroep van zeven renners vooruit was, waarbij ook drie ploeggenoten, reed hij in de finale alleen weg. Niemand kon Lammertink nog achterhalen. Achter hem reed ook Bouwman solo weg uit het groepje en hij werd tweede. Rens te Stroet uit Keijenborg maakte het podium compleet.

Video reportage Enter:

Foto: Sportfoto.nl – Het podium van de Ronde van Enter. Links Koen Bouwman, in het midden Maurits Lammertink en rechts Rens te Stroet.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief