Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Voorzitter GOW-competitie stapt per direct op

Geplaatst op 15 november 2014 door   ·   Geen reacties

ALICHTENVOORDE – De Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen, met name bekend van het organiseren van de GOW-competitie voor veldrijders, moeten per direct op zoek naar een nieuwe voorzitter. Atse ten Brinke (foto) heeft die functie met onmiddellijke ingang neergelegd. Dat zou volgens een schrijven van het GOW-bestuur met name komen door hevige kritiek op de organisatie. ‘Helaas denken sommige mensen dat ze te maken hebben met het personeel van de UCI in plaats van vrijwilligers die hun spaarzame vrije tijd opofferen voor het crossplezier van anderen’, laten de overgebleven bestuurders op de website van de competitie weten.

In de afgelopen weken kampte de organisatie meermaals met problemen bij het verwerken van de uitslagen. Zo moesten deelnemers na de eerste twee crossen, verreden in Beek en Oldenzaal, lang wachten op de uitslagen en een tussenklassement. Na Beek werden wel uitslagen gepubliceerd, maar die bleken voor een overgroot deel niet te kloppen. Ook in Eibergen verliep vorige week niet alles vlekkeloos. Daar reden bij de masters 50+ twee renners elkaar in een sprint min of meer van de fiets, waarbij ze op een reeds eerder gevallen renner reden. Oud-voorzitter Harry Middeljans nam daarop al de pen ter hand op de Facebookpagina van de GOW.

Beste stuurlui
De huidige GOW-organisatie is niet mals voor de personen aan wie volgens hen te wijten is dat Ten Brinke nu opstapt. ‘Tips zijn natuurlijk altijd welkom, bezwaar op een uitslag indien gegrond natuurlijk ook, maar hou het wel netjes’, staat op de website te lezen. ‘Helaas heeft dit de druppel veroorzaakt waardoor het GOW-bestuur per direct op zoek moet naar een nieuwe voorzitter. Daarnaast zijn ook in de breedte versterkingen nodig. Zonder deze versterkingen kan de GOW op losse schroeven komen te staan. Tijd om dus de beste stuurlui aan wal binnenboord te halen!’

Komende week zou de GOW verder gaan in Enschede, maar die wedstrijd werd reeds voor het seizoen door de plaatselijke organisatie EWV het Oosten van de kalender gehaald. De reden daarvoor was dat men bij die club zelf geen KNWU-licentiehouders in de gelederen had. Door het schrappen van die cross is de eerstvolgende wedstrijd die van zondag 23 november in Varsseveld. Of de GOW-organisatie met het oog op die wedstrijd ook de hand in eigen boezem steekt en kijkt of het zelf ook steken heeft laten vallen wordt uit het bericht op haar eigen website niet duidelijk.

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief