Maandag 22 april 2024
Twentesport

Hassink snelste renner rond om de Hengelose Tuindorpvijver

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   1 Reactie

HENGELO – De Ronde van de Vijver was vroeger een begrip in Hengelo met legendarische namen als Tino Tabak, Mattie van de Heuvel en Henk Scheuten op de erelijst. Dit jaar was er weer eens een ronde om de Tuindorpvijver, vanwege het eeuwfeest van de fraaie wijk.  Arne Hassink uit Zieuwent won de koers bij de eliterenners en beloften, voor Erik Andréa (Deventer) en Marien Wallink (Zwolle). Enschedeër Joost Kemna was op de negende plaats de beste Twentenaar.

Hassink en Andréa namen al vroeg in de koers een ronde voorsprong. Het werd vervolgens een behoorlijke slijtageslag, zoals vroeger bij deze ronde ook vaak gebeurde. Sommige renners werden op drie ronden achterstand gereden op het slechts 900 meter korte rondje om de vijver.
Overigens kregen de eerste vier van de ronde een startbewijs voor de Nacht van Hengelo die over drie weken op de rol staat. De nummer van het klassement was Leon Essink uit Aalten.

Bij Amateurs A werd Frank Strohm uit Oldenzaal negende en bij de Masters 40+ was Marco Kok uit Enter met zijn zesde plaats de beste Tukker.   Ronald Hoog Antink uit Hengelo werd tiende. Ronny Essink uit Aalten won de koers in deze categorie.

Foto: In het midden winnaar Arne Hassink, rechts Andréa, links Wallink.
(Foto Han Wijman)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Han Wijman says:

    Het mooie bij deze ronde is, dat je de renners bijna de hele tijd kunt zien. Tel daarbij op het deskundige commentaar van de speaker en je hebt bijna het idee verstand van wielrennen te hebben. Volgend jar weer met alle Hengeloërs naar de vijver! Net zo mooi als “De nacht van…”
Archief