Woensdag 23 oktober 2024

HV Bentelo verslaat koploper, Borhave hard onderuit

Geplaatst op 21 december 2014 door   ·   Geen reacties

teamfoto 2013 dames handbal benteloBENTELO – Een week geleden is het dat HV Bentelo (foto) en Borhave gelijkspeelden in een wedstrijd waarin volgens beide partijen meer mogelijk was. Dit weekend konden de Twentse teams uit de eerste divisie laten zien wat ze nog meer in hun mars hadden en dat deden ze met wel heel wisselende resultaten. HV Bentelo heeft namelijk voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Kwiek uit Raalte in eigen huis op de knieën te krijgen. Borhave ging daarentegen hard onderuit. Het kreeg een flink pak slaag op bezoek bij Fortisimo.

Hoewel Bentelo pas negende staat in de eerste divisie, won het zaterdagavond dus wel van koploper Kwiek. In Sporthal De Pol stond de ploeg van trainer Arjan Averink bij de rust al voor met 11-9. De Bentelose vrouwen hadden bijna de complete wedstrijd de leiding in handen. Dankzij een goed scorend vermogen en het sterke optreden van keepster Daphne ter Braak, die drie strafworpen wist te stoppen, liep de ploeg uit naar liefst vijf doelpunten voorsprong. Kwiek kwam in de slotfase nog wel iets terug, maar het duel eindigde in 19-16.

Borhave en DSVD
Het uit Borne afkomstige Borhave gaf de tweede plaats uit handen aan Quintus 2. Bij de nummer vier van de ranglijst, Fortissimo, werd door het Twentse team namelijk dik verloren. Borhave kwam niet onder de pressie van Fortissimo vandaan en die thuisploeg leidde bij de rust al met 20-8. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 32 tegen 19. DSVD uit Deurningen won wel. Het werd 20-21 in hun uitwedstrijd tegen Nieuwegein.