Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Pollux begint finaleserie om landstitel met nederlaag

Geplaatst op 16 april 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De volleybalsters van Heutink/Pollux uit Oldenzaal zijn de finaleserie  in de strijd om de landstitel met een nederlaag begonnen. In eigen huis verloor de brigade van coach Jan Berendsen vanavond met 3-1 van PND/VC Weert. De setstanden waren 22-25, 23-25, 25-19, 15-25.

Pollux en Weert zijn nagenoeg aan elkaar gewaagd. Maar de Limburgse formatie onder leiding van de ervaren spelverdeelster Suzanne Freriks is gemiddeld wat ouder en dat was ook aan het spel te zien. De ploeg was vanavond stabieler, in bepaalde situaties geroutineerder en vooral qua felheid en concentratie had Weert net een graadje meer.
Dat bleek vooral in de gelijkopgaande eerste en tweede set.  In de eerste set besliste Weert de slotfase in haar voordeel door enkele fraaie acties van Angelique Vergeer. De tweede set was nog spannender, maar toen maakte Pollux bij de stand 23-23 een paar blunders en was ook die set verloren.
De derde aflevering ging wel naar de thuisclub. Bij 19-16 moest Berendsen met een time out zijn team coorigeren, omdat Weert aan een inhaalrace begonnen was, maar Lonneke Sloetjes bleef soepel het ene punt na het andere scoren, terwijl midaanvalster Marlou Sommer (foto) met enkele goed blokacties ook voorname punten binnenbracht.
In de vierde set had Weert andermaal het initiatief, stond steeds voor en gaf de wedstrijd niet meer weg.

‘De fouten die we maakten op beslissende momenten, hadden niet beslissend mogen zijn. We hadden namelijk daarvoor ook al te veel fouten gemaakt’, verklaarde Berendsen na afloop het  relatief hoge  foutenpercentage van zijn ploeg. ‘Weert heeft twee goede buitenspeelsters die moeilijk af stoppen zijn. Desondanks zullen we morgen op de zelfde voet doorgaan’, zei de Hengeloër.

Heutink/Pollux speelt morgen in Weert de tweede wedstrijd in deze serie. Volgende week zaterdag is dan de derde wedstrijd van de best-of-five-serie weer in Oldenzaal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief