Matig spelend FC Twente onderuit tegen TOP Oss: 1-2

Geplaatst op 8 september 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE -In een uiterst matige wedstrijd bleek FC Twente niet in staat een vuist te maken tegen TOP Oss. Nadat de Brabanders op 0-2 kwamen lukte het de Enschedeers niet aanvallend het verschil te maken. Daardoor verloor de ploeg voor het eerst dit seizoen; het werd 1-2.

TOP stond na 22 minuten op een 0-2 voorsprong. Beide doelpunten kwamen voor uit goede aanvallen, maar werden vooral veroorzaakt doordat de Twente-verdedigers niet alert reageerden en nauwelijks ingrepen. Eerst was het Smeets die alle vrijheid kreeg en eenvoudig kon scoren. Vervolgens herhaalde Dogan die situatie voor de 0-2.

In de achtervolging
Na de 0-2 moest FC Twente vol in de achtervolging. Nadat Aitor Cantalapiedra na een van de weinige goede aanvallen voor de 1-2 had gezorgd, leek het wachten op de gelijkmaker. Die kwam er niet, want Twente slaagde er nauwelijks in tot kansen te komen.

Te laag tempo
Na rust trok Oss zich nog verder terug en liet de bal aan Twente. Die ploeg wist zich geen raad met het balbezit. Er werd in een veel te laag tempo gespeeld en zelfs toen was de passing nog onnauwkeurig. Weiswaar probeerde trainer Marino Pusic met Jari Oosterwijk als extra aanvaller nog iets te forceren, maar tot grote kansen kwam het niet. Daardoor leed FC Twente een terechte maar eigenlijk onnodige nederlaag.

FC Twente – TOP Oss 1-2 (1-2)
Score: 15. Smeets 0-1, 22. Dogan 0-2, 29. Aitor 1-2
FC Twente: Brondeel, Ramos (74. Oosterwijk), Gonzalez, Nacho, Ricardinho, Espinosa (69. Zekhnini), Brama, Hölscher, Aitor, Boere, Bapoh (82. Maria).
TOP Oss: Olij, Asmelash, Piqué, Van den Herik, Fleuren, Van der Sluys, Nieveld, Smeets (63. Rommens), Kaak, Oratmangoen (90. Verkoelen), Dogan (82. Ladan).