Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Verongelukte Patrick Bosch had Rossumse pastoor als eerste sponsor

Geplaatst op 11 mei 2012 door   ·   2 Reacties

DENEKAMP – Patrick Bosch (foto), oud-speler van oa FC Twente, FC Emmen en Stevo is gisteravond vlakbij zijn woning in Denekamp verongelukt. Bosch keerde gisteravond laat vanuit Nordhorn terug naar huis en verkeek zich op het fietstunneltje. Hij botste op de vangrail en raakte zwaar gewond. Kort daarop overleed hij.

Patrick Bosch speelde van 1985 tot en met 1989 voor FC Twente en het laatste jaar voor Emmen. In totaal speelde Bosch 176 wedstrijden in het betaalde voetbal. Voor FC Twente kwam hij tot 121 competitie- en zes bekerwedstrijden, meestal als rechtsback. Daarna speelde de van RSC Rossum afkomstige Bosch drie jaar voor FC Emmen. Bij de amateurs van Stevo in Geesteren werd hij onder leiding van trainer Epi Drost kampioen van Nederland bij de zondagamateurs.
Bosch scoorde zelden een doelpunt (bij FC Twente bijvoorbeeld scoorde hij één keer), maar wel maakte hij als speler van het jaarlijkse Twents Amateurelftal een wereldgoal toen hij op het veld van HSC’21 in de wedstrijd tegen Heracles vanaf de middenlijn een bal in het doel schoot.

Net als veel voetballers die Patrick Bosch gekend hebben, is ook Evert Bleuming geroerd door het plotselinge overlijden van zijn voormalige medespeler. Bleuming voetbalde met Bosch bij FC Twente en ook later bij Stevo. ‘Ik weet nog dat Kees Rijvers en Theo Vonk gecharmeerd waren van hem. Ze zagen een goede verdediger in hem, zodat Patrick eind jaren tachtig een aantal seizoenen vaste speler was van FC Twente. Patrick was een geweldige vent, een no-nonsens type, geen spatjes, gewoon wekelijks je plicht doen’, aldus Bleuming.
Tonnie Elferink speelde samen met Bosch in het kampioenselftal van Stevo. Hij bewaart goede herinneringen aan zijn voormalige ploegmaat. ‘Het is voor mij een grote schok, want ik kon heel goed met hem opschieten. Patrick was een rustige, intelligente jongen. Een prettige vent, waar je goed mee kon praten, ook over persoonlijke dingen. In het elftal van Stevo was hij een belangrijke kracht. Op de training was hij hard en scherp en in de wedstrijd stond hij er altijd. Heel jammer dat dit gebeurd is’, reageert Elferink op het plotselinge overlijden van Bosch.

Ook André Paus is geschrokken door het bericht van het plotselinge overlijden van de Patrick Bosch. Hij en Bosch kwamen bij elkaar uit de buurt, Paus als Weerseloër en Bosch als inwoner van het naburige Rossum. ‘Mijn vader was net met pensioen toen wij door FC  Twente   waren benaderd om daar te komen spelen. Hij bracht ons altijd naar de training. Patrick was een jaar ouder. Toen hij het rijbewijs had, hoefde mijn vader niet meer mee, want Patrick mocht de auto meenemen van de pastoor van Rossum. Die was idolaat van Patrick en van voetbal. Hij ging ook vaak naar FC Twente kijken. Dus dat hadden we mooi voor elkaar’, herinnert Paus zich. Hij kende Patrick dus al vanaf zijn zestiende jaar. Ze trokken samen op bij de opstart van hun profcarrière. ‘We zaten beiden op het Thij-college en gingen een paar uur na schooltijd dan weer samen naar de training. Ik weet nog dat Patrick onder Fritz Korbach debuteerde.’ Paus karakteriseert Bosch als een rustige persoon, een kat-uit-de-boom kijker. ‘Hij liep niet vooraan in de polonaise, was bescheiden en meestal op de achtergrond. Ik vond het een prima kerel. We hebben een mooie tijd gehad samen’, aldus Paus.

Patrick Bosch is maar 47 jaar geworden.

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Rene Roord says:

  Helemaal waar, was mijn kaartmaat vroeger,ben diep geraakt.

 2. frank vochteloo says:

  Ik was verdoofd toen ik het overlijden van Patrick Bosch las.
  Wat is het leven soms hard.
  Nog maar 47 jaar en een mooi leven voor de boeg.
  Maar het is anders gelopen.
  Ik wens de nabestaanden veel wijsheid en kracht toe om dit verlies te dragen.
Archief