FC Twente – Heerenveen 3-4 (2-1) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 3 mei 2012 door   ·   Geen reacties

Het was een cruciale wedstrijd voor FC Twente. Het ging er om dat ze de wedstrijd moesten winnen, de manier waarop dat zou gebeuren was verder eigenlijk niet van belang. Het is duidelijk dat de doelstelling niet gehald is. Sterker nog, de wedstrijd liep uit op een drama. FC Twente begon zeer sterk en gaf vol gas. Wanneer het dan op deze manier afloopt is dat eigenlijk ongelooflijk.

De eerste helft speelde FC Twente fantastisch. Ze hadden bij rust met 3-1 of 4-1 horen voor te staan. De kansen om die score te bereiken waren in elk geval aanwezig. De 2-1 was een onvoorstelbaar doelpunt. Er werd zeer slecht verdedigt en een dergelijk doelpunt mag gewoon niet vallen.

Ik had het idee dat FC Twente na rust wel door zou gaan met het spel van de eerste helft, maar ze gingen juist verder naar achteren spelen. Heerenveen kwam beter in haar spel, scoorde de 2-2. Dan denk je, het zal wel in een gelijkspel eindigen, maar FC Twente was vanaf dat moment helemaal nergens meer. De organisatie was helemaal weg. Heerenveen scoorde de 2-3 en 2-4. Het werd nog wel 3-4 maar het had ook zomaar 2-5 of 2-6 kunnen worden.

Er was sprake van angst, onbegrijpelijk dat FC Twente zo speelde. Heerenveen verdedigde zeer matig, maar doordat er angst in de ploeg sloop durfde FC Twente niet meer vooruit te spelen en werd er alleen maar achteruit gespeeld. Op die manier riepen ze de problemen over zichzelf af. Met name Assaidi was gevaarlijk. Dat soort spelers ontbreken bij FC Twente.

Uiteindelijk behaalde Heerenveen een ruime overwinning en veroordeelde het FC Twente bijna zeker tot de playoffs. De eerste helft was leuk, de tweede helft een drama, al met al een amusementswaarde van een zes. Luuk de Jong is mijn man van de wedstrijd. Hij krijgt, net als Douglas, een ster.

FC Twente – Heerenveen 3-4 (2-1).
5. De Jong 1-0, 20. De Jong 2-0, 22. Dost 2-1, 63. Assaidi 2-2, 79. Narsingh 2-3, 83. Assaidi 2-4, 90. Douglas 3-4.
Scheidsrechter: Makkelie.
Toeschouwers: 29.800.
Gele kaart: Assaidi (Heerenveen).