Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Goed weekend voor dames Het Ravijn, heren verliezen streekderby

Geplaatst op 2 november 2014 door   ·   Geen reacties

Wyco_De Vries_Het Ravijn_ instrueert_ zijn_ teamNIJVERDAL/UTRECHT – De waterpolodames van Het Ravijn hebben dit weekend goede zaken gedaan in de Eredivisie Waterpolo. Zaterdagavond won de ploeg van Wyco de Vries in Utrecht bij UZSC met 11-8 en zondag gaven ze in eigen bad de Polar Bears geen schijn van kans: 17-3. De heren verloren zondag thuis de streekderby tegen Schuurman BZC met 9-8.

Karlijn Brouwer verdedigde dit weekend het doel bij de dames van Het Ravijn. Zij verving Serena Bredin, die met een rugblessure aan de kant moest blijven. De eerste twee periodes gingen zaterdagavond tegen UZSC met 3-3 en 1-1 gelijk op, maar na de pauze nam Het Ravijn bij een 4-4 stand het heft in handen. Door doelpunten uit overtalsituaties maakte de Nijverdallers uiteindelijk het verschil.
UZSC-Het Ravijn: 8-11
Periodestanden: 3-3, 1-1, 1-4, 3-3
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen, Tessa Stutterheim (3x), Saskia Dannenberg, Nerida Drewes (2x) en Yasemin Smit

Tegen de berinnen van Polar Bears ging het zondagmiddag een stuk makkelijker. Het Ravijn had geen kind aan de nog puntloze tegenstander uit Ede en spannend werd het dan ook nooit. Karlijn Brouwer stopte nog een strafworp en aan de andere kant verzuimde Lieke Klaassen een strafworp te verzilveren. Toch was ‘Het kanon van Goor’ met vier doelpunten wederom belangrijk voor de Nijverdalse formatie.
Het Ravijn – Polar Bears 17-3
Periodestanden: 7-1, 3-0, 4-1, 3-1
Doelpunten Het Ravijn: Yasemin Smit, Lieke Klaassen (4x), Marieke Versteeg, Nerida Drewes, Tessa Stutterheim, Saskia Dannenberg (2x) en Charlotte Mensink

De heren van Het Ravijn speelden de derby tegen het Borculose Schuurman BZC. Gestunt werd er niet tegen de regerend landskampioen en tevens lijstaanvoerder van de huidige competitie. Ondanks een goed begin en een 6-4 voorsprong na twee perioden, werd er met 9-8 verloren. De mannen van trainer Marcel ter Bals waren zaterdagavond vrij, omdat tegenstander UZSC in Athene bivakkeerde vanwege Europese verplichtingen. Deze wedstrijd wordt ingehaald op zondag 23 november.
Het Ravijn – Schuurman BZC 8-9
Periodestanden: 5-3, 1-1, 1-3, 1-2
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker (3x), Sander Veltkamp, Istvan Keresztes (2x) en Jorn Muller

Foto’s: Wim Beunk

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief