Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Voetbaltrainer Paul Krabbe vindt dat bondscoach Hiddink en zijn staf meer beleving moeten uitstralen

Geplaatst op 15 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Guus-Hiddink

ENSCHEDE – Al sinds maandagavond, toen Nederland kansloos met 2-0 van IJsland verloor, is het een prominent onderwerp van gesprek. Moet Guus naar huus, ja of nee. Oftewel, moet de KNVB Guus Hiddink zo snel mogelijk ontslaan of moet men hem nog even de tijd geven. Drie leden van het voetbalpanel van TwenteSport.com geven hun mening:

Voetbaltrainer Paul Krabbe wil Hiddink op zijn post laten. Maar’, zegt de oud-trainer van oa HSC’21, PEC Zwolle en SVZW, ‘de staf mag wel wat meer beleving mogen uitstralen. En ze moeten de selectie anders invullen. Douglas, Vlaar, Strootman, een fitte Van der Vaart, Depay komen er weer aan. Verdedigend moeten de zaken met aandacht en duidelijkheid aangestuurd worden. Verdedigers moeten verdedigen en van daaruit fris opbouwen en aanvallen. Iets meer durf (iets opportunistischer) en wanneer er druk gezet wordt dan ook met z’n allen dat doen. We zijn nog niet kansloos voor kwalificatie. En wie dat niet kan opbrengen en uitvoeren: niet meer selecteren. Niet alles met de mantel der liefde bedekken.’

Erwin Looms zegt ook dat Hiddink moet aanblijven.  ‘Het zou niet slim zijn om ineens de gekozen koers te veranderen. Het dubbeltje valt nu net de andere kant op, tijdens het WK viel alles juist precies goed. Wat als Spanje de 2-0 maakt…… ondanks dat het spel niet hoogstaand was, maar wat kan een coach eraan doen dat zijn rechtsback de bal in eigen goal schiet. Ik zou zeggen vasthouden aan de gekozen koers en juist achter elkaar gaan staan’, meldt de voormalig topscorer van oa HSC, Heracles en Excelsior’31.

Peter Visser vraagt zich af in hoeverre de mindere resultaten van het Nederlands elftal ook aan Guus Hiddink te wijten zijn. ‘Dat blijft natuurlijk een lastige. Dat zou zich ook maar weer kunnen keren. Bovendien zijn de verwachtingen in ons land misschien altijd wel erg hoog. Als je echter zoveel kritiek over je heen krijgt en een heel land zich als het ware tegen je keert, dan lijkt me dat zijn positie als bondscoach onhoudbaar is geworden. Gezien de keuzes die hij tot dusver heeft gemaakt, het spel van Oranje en de slechte indruk die hij maakt in interviews, lijkt me dat de kritiek op hem ook terecht is.Ben overigens al nooit een fan geweest van de persoon Guus Hiddink en dat lijken er inmiddels veel meer niet te zijn. Dat maakt het er voor hem niet makkelijker op’, vindt de oud-voetballer van oa HSC’21 en Heracles.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief