Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Jurre Kleine Wiecherink wint Ultimate Buffalo

Geplaatst op 24 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

20140824-DSC_0768WEERSELO – In Weerselo ging zondagochtend de eerste editie van de Ultimate Buffalo van start. Het concept van de Ultimate Buffalo: een indoorprogramma dat vooral gericht is op kracht, en een outdoorprogramma dat zich vooral richt op conditie.

Deelnemers konden zowel individueel als in teamverband (4 personen) meedoen. Daarbij mochten ze kiezen of ze of het indoorprogramma deden, het outdoorprogramma, of allebei. Voor de snelste man en vrouw die aan beide programma’s meededen, was er een geldprijs van €250.

Outdoorgroepen vallen uit elkaar
De kerkdienst in het katholieke dorp is zondagochtend net afgelopen, als tegen kwart over elf het outdoorgedeelte van de Ultimate Buffalo van start gaat. Tientallen teams lopen met zijn vieren de 5 of 14 kilometer, die van Weerselo richting Agelo gaat en weer terug. Onder het hardlopen door worden de deelnemers blootgesteld aan zo’n achttien hindernissen, waaronder lopen met hooibalen, zwemmen door het drassige kanaal, onder het zijl doorkruipen, slootje springen en over autobanden lopen.

De eerste twee kilometer lopen de deelnemers nog redelijk dicht bij elkaar, maar na de tweede hindernis vallen de eerste gaten. Na een kilometer of vijf is er nog maar éen groep over die de leiding heeft. Gedurende de 14 kilometer wordt het gat tussen de verschillende teams steeds groter. Het team dat aan kop loopt finisht uiteindelijk met een flinke voorsprong als eerste in een tijd van 1 uur, 19 minuten en 6 seconden.

Indoordeelnemers vooral getrainden
De deelnemers aan het indoorprogramma zijn voornamelijk getrainde mensen die regelmatig in de sportschool te vinden zijn. Breedgeschouderde mannen – en een aantal vrouwen – wagen zich in de gymzaal van ‘t Trefpunt in Weerselo aan zware krachtoefeningen, waaronder het optillen van inmense autobanden, gewichtheffen en back squats.

Binnen ongeveer 20 minuten is deelnemer Jurre Kleine Wiecherink klaar met het indoorprogramma, om zich vervolgens direct op te maken voor het outdoorprogramma. De Weerseloër komt uiteindelijk als eerste over de finish en is daarmee de winnaar bij de heren.

Als het tegen 14.30 uur flink begint te regenen, zijn er nog vier deelnemers onderweg voor het outdoorprogramma. De gefinishte deelnemers zijn zich dan al aan het ontdoen van de penetrante kanaallucht door zich te douchen en schone kleren aan te trekken. Na de uitslag wordt er nog een flink aantal biertjes getapt in de kantine van de Weerselose sporthal. Op een groot scherm is ondertussen de wedstrijd NAC – FC Twente te zien. Organisatoren Joost Elderink en Bas Leuvels kijken, op de nodige verbeterpunten na, tevreden terug op de eerste editie van de Ultimate Buffalo.

*NB: de complete uitslag volgt nog. (Foto: Rik Heijdens)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief