Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Top Judo Twenthe met jonge teams op eigen NK teams tot 17 jaar

Geplaatst op 16 december 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Het jongens- en meisjesteam van Top Judo Twenthe dat zaterdag in de Enschedese Diekmanhal aan het Nederlands kampioenschap tot 17 jaar meedoet, is aanmerkelijk jonger dan tijdens de vorige NK’s. ‘We hebben vooral judoka’s opgesteld die nog twee jaar meekunnen. Ze moeten het hebben van het moment van de dag’, zegt coach Dave de Vries.

Hij kan bijvoorbeeld geen beroep kan doen op de 16-jarige Myrthe Nagel die onlangs de Nederlandse titel veroverde bij de senioren, maar vanwege de leeftijd niet mee kan doen. De Markelose wordt namelijk 30 december 17 jaar. Het kalenderjaar wordt aangehouden en derhalve kan zij niet deelnemen aan het NK voor teams tot 17 jaar. Hetzelfde geldt voor Lisa Beld, de nummer 5 van het jongste NK, die eveneens op de ‘verkeerde’datum 17 jaar wordt. Zowel Nagel als Beld zijn goed in vorm. Beiden werden ze afgelopen weekend nog tweede op de Bremen Open in de categorie tot 23 jaar.

Europees kampioene Jenny Snippe uit Enschede zal eveneens zaterdag niet meedoen op het NK teams -17, omdat zij een tijdlang wat afstand genomen heeft, vanwege het drukke programma dat een jonge topjudoka wekelijks af te werken heeft. ‘Neem alleen al de reistijden’, zegt De Vries. ‘Ze moeten van de bond één keer per week in Heerenveen trainen en één keer in Nieuwegein. Dat heeft nadelen. De reistijden en alles wat erbij komt kijken, kosten heel veel energie. Het is soms erg zwaar voor judoka’s van die leeftijd. Gelukkig hebben we nu een bus waardoor we hen in één keer kunnen vervoeren, waarin ze fatsoenlijk kunnen zitten en zelfs nog wat voor school kunnen doen. Wat Jenny betreft, ik verwacht wel dat ze in het nieuwe seizoen weer aansluit.’

Derhalve presenteert De Vries zaterdag twee jonge teams op het NK. ‘We hebben als doel dat ze voor zichzelf prima prestaties moeten leveren. Als dat lukt zijn we tevreden. Je hebt tegenwoordig clubs uit Noord-Holland die een Limburgse judoka laten meedoen. Vorig jaar hadden sommige teams Duitse jongens laten invliegen. Dat hebben wij niet nodig. We doen het met onze eigen judoka’s, die hier dagelijks op de mat staan en die uit deze regio komen’, aldus de bevlogen coach die wel de beschikking heeft over Stijn Jager, de jonge Markeloër die zilver won op de Open Nederlandse Kampioenschappen tot 17 jaar en derde was het NK tot 17 jaar en Hengeloër Rutger ten Cate, Open Nederlands kampioen in de categorie tot 15 jaar en derde op het NK -15. Het meisjesteam kan rekenen op onder andere Hilde Jager uit Markelo (nationaal kampioen -15 jaar) en Myrthe Roesthuis uit Oldenzaal, tweede op het prestigieuze internationale toernooi in Venray.

Jongens
-46 kg Menno ten Holder
-50 kg Stijn Jager
-55 kg Justin Veenstra en Martijn Krijkers
-60 kg Koen Oude Nijhuis en Stijn Edelenbos
-66 kg Sjoerd Dronkers en Nick Slootman
-73 kg Rutger ten Cate en Duco van Buuren
+73 kg Daniël Timmermans

Meisjes
-48kg Myrthe Roesthuis
-52kg Hilde Jager
-57kg Maya Laarman
-63kg Sien Barels
+63kg Liza Bulters

Het NK Judo voor teams tot 17 jaar begint zaterdagmorgen in de Diekmanhal om 10 uur. Dertig teams uit het hele land hebben ingeschreven. Het evenement vindt plaats in de Diekmanhal(J.J. v. Deinselaan 28) in Enschede. De aanvang is om 10.00. De entree is 7,5 euro en in de voorverkoop (via de aangesloten clubs) 5 euro. Top Judo Twenthe tekent voor de organisatie.

)Archieffoto: Hilde Jager op het hoogste treetje van de Open Noord-Nederlandse kampioenschappen, eerder dit jaar)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. S Veenstra says:

    En zo is het en niet anders
Archief