Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Columniste Karen Eshuis wordt tweede correspondent China NOS

Geplaatst op 5 december 2011 door   ·   2 Reacties

HILVERSUM – China-correspondent Wouter Zwart (NOS) krijgt vanaf begin 2012 versterking. Dan begint Karen Eshuis als (freelance) correspondent voor de NOS in China, met als standplaats Peking. Eshuis zal zich vooral richten op het medium radio. Daarnaast wordt zij de vervanger voor Wouter Zwart op momenten dat hij afwezig is. Karen Eshuis (foto) is afkomstig uit Hengevelde. Ze is al jaren de dinsdagse columniste bij TwenteSport.com en ook is ze redactielid van TwenteSport Magazine.

China is voor Karen Eshuis (28) geen onbekend terrein. In het kader van haar Master Politicologie (2004-2006, Universiteit van Amsterdam, specialisatie Internationale betrekkingen) volgde zij een MBA-zomerprogramma aan de Universiteit van Sjanghai. Daaraan voorafgaand studeerde zij aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Wat betreft werkervaring begon de loopbaan van Karen Eshuis in China. Na haar afstuderen ging zij aan de slag bij het Chinese tijdschrift China Business Focus. Eenmaal terug in Nederland was zij tussen 2007-2009 als financieel-economisch journalist verbonden aan het Financieele Dagblad. Sinds 2009 werkt ze als politiek redacteur voor het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen. Eshuis heeft ook al een klein beetje NOS-bloed door de aderen stromen: in 2010 maakte ze als freelance verslaggever voor NOS Langs de Lijn een aantal reportages over Nederlandse sporters in den vreemde.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Wim Neeskens says:

    Lieve Karin Eshuis
    Ik hoop dat je, opnieuw, in China een leuke en leerzame periode gaat doormaken.Hopelijk kun je voor onze site of maandblad nog wat betekenen

  2. Karen Eshuis says:

    Dag Wim,
    Dank voor je gelukswensen. En deze website of het maandblad zijn nog lang niet van me af! Veel groeten, Karen
Archief