Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Springruiters Veldhuis en Schipper: keus uit drie

Geplaatst op 27 november 2011 door   ·   Geen reacties

SAASVELD – Steven Veldhuis en Rob Schipper kunnen beiden voor de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup een keus maken uit liefst drie paarden. Veldhuis, eerder al zeker van zijn plek met JDS Waletta, kwalificeerde zich zaterdag ook met Ziezo en Adinka. Rob Schipper reed na Zissoga en MCB Quintessa ook met Primeval Dejavu naar een mogelijke startplek.

Drie anderen mogen nadenken met welk van hun twee geplaatste paarden ze op 9 december van start gaan in het Hengelose Expo Center. Dat zijn Jeanette Corbeek met Katie S of Aramis, Henri Stegeman met Arlybet of Arbanus van de E en Malou Oude Luttikhuis met Verdju of Ugrid M.

Jeanette Corbeek was zaterdag prima op dreef in de klasse ZZ in het klassiek springen direct op tijd. De amazone uit Hengelo stuurde Katie-S in een uitstekende rit naar de toppositie en eindigde met Queen Wg ook nog eens als vierde. Het was voldoende om zich met Katie te verzekeren van een van de startbewijzen voor de finale van de strijd om de Twente Cup. Daarin is ook een plekje ingeruimd voor Thijmen Bourgondien met Armani (Z), Don Willemsen met Sid (ZZ) en Henri Stegeman met Arlybet (Z).

Het tweede parcours in de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de Twente Cup, uitgeschreven als een klassiek met barrage, leverde Remco Been vrijdagavond in Saasveld met Wrado’s Ulanov de overwinning op. In de barrage van de klasse Z schudde hij met zijn tijd van 35,69 seconde de al geplaatste Malou Oude Luttikhuis met Verdju (37.22) van zich af. Henri Stegeman sloot met Arbanus van de E aan op plaats drie in een tijd van 37,33 seconde.
In de 24 deelnemers kennende ZZ-rubriek slaagden slechts twee combinaties erin zonder kleerscheuren en binnen de tijd over de finish te komen. Jeanette Corbeek bleef in het basisparcours weliswaar foutloos, maar moest met Aramis een strafpunt voor tijdsoverschrijding voor lief nemen. Ze was desondanks goed voor een derde plaats. Ellen Zwijnenberg met What’s noteerde als eerste starter in de extra omloop acht strafpunten. Dat betekende voor Gerben Morsink met Faithfull dat hij aan de barrage kon beginnen in de wetenschap dat hij zich een balk kon veroorloven. Na een fout van Faithfull op de oxer voor de kantine langs hield Morsink echter het hoofd koel en kwam aan de eindstreep met vier strafpunten.

De volgende 27 ruiters en amazones zijn geplaatst voor de eindstrijd in Hengelo, van wie de eerste negen door hun prestaties in Saasveld:
Jeanette Corbeek – Katie-S of Aramis
Thijmen Bourgondien – Armani
Don Willemsen – Sid
Henri Stegeman – Arlybet of Arbanus van de E
Remco Been – Wrado’s Ulanov
Joost Mulder – Weihaj of the Lowlands
Gerben Morsink – Faithfull
Ellen Zwijnenberg – What’s
Pieternel Kerbert – Abke
Harrie Wiering – World Wide
Chantal Regter – Willowy
Stefanie van den Brink – Zanzibar
Eric ten Cate – Vera Lyn
Bjorn Egberink – Abies
Rob Schipper – Zissoga , MCB Quintessa of Primeval Dejavu
Jurre van Bommel – Zidane
Steven Veldhuis – JDS Waletta ,Ziezo of Adinka

Dennis van den Brink met Ultra
Malou Oude Luttikhuis – Verdju of Ugrid M
Pia Brinkman – Zillah
Beau Vos – Enjoy It
Anouk Winkel – Blue Devil
Isabelle van Straaten – Zeuchelle S
Rob Wiefferink – Wervelwind
Bas van der Aa – Zena
Sharon ten Berge – Vinacolada
René ter Wijlen – Kiek Ut

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief