Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Klamer en Zwama sterren in Diepe Hel Holterbergloop

Geplaatst op 24 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

eb110709 Holten klamer17k2NIJVERDAL – Met dit jaar de start en finish in Nijverdal staat zaterdag de Diepe Hel Holterbergloop gepland. Zoals vaker kan de organisatie van de wedstrijd op prominente namen aan de start rekenen. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld de kersverse Nederlandse kampioen op de marathon Paul Zwama en de Beuningse top-triatlete Rachel Klamer (foto). Zwama wist een week geleden in Amsterdam de nationale titel te veroveren en zal in de loop tussen Nijverdal en Holten op de 10 Engelse mijl, de hoofdafstand, in actie komen. Klamer neemt in haar periode zonder triathlons de halve afstand voor haar rekening.

De overwinning zal Zwama niet cadeau gaan krijgen in Nijverdal. Dat hij nog geen week geleden een marathon liep zal de atleet zeker gaan voelen. Enschedeër René Stokvis, de winnaar van de wedstrijd in 2013, en voormalig wereldtopper Gert Jan Liefers zullen hem het vuur aan de schenen gaan leggen. Niet ver achter hen zullen ook regionale toplopers als Marco Muller uit Holten, Rijssenaar Leon Sanderman en Nijverdaller Peter Bruinsma meedoen om de beste klasseringen.

Snelle vrouwen
Ook de vrouwen zijn goed vertegenwoordigd bij de Diepe Hel Holterbergloop. Zowel op de 10 Engelse mijl als de 5 Engelse mijl. Klamer is dus de vrouw om in de gaten te houden op die laatstgenoemde afstand, maar zij gaat ditmaal wel op hevige concurrentie kunnen rekenen. De winnares van 2011 moet afrekenen met de Duitse Stella Kubasch. Zij wist deze zomer nog een zeer snelle tijd van 2.05 minuten neer te zetten op de 800 meter en beschikt dus over een snelle basis.

Op de 10 Engelse mijl is de uit Deventer afkomstige Patty den Ouden, een groot talent, de topfavoriete. Zij zal vooral concurrentie kunnen verwachten van Ydwine van de Veen (Leeuwarden) en Esmé Möricke (Nijmegen). En wat kan Ingrid Prigge nog? De Bornse atlete mag dan al wel op leeftijd zijn, snel is ze nog altijd. Daarmee is ze in staat om de jongelingen het vuur aan de schenen te leggen en in ieder geval een gooi te doen naar de winst bij de masters.

Foto: Eric Brinkhorst

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief