Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Ook René Stokvis naar brons op NK atletiek

Geplaatst op 27 juli 2014 door   ·   Geen reacties

rene stokvisAMSTERDAM – Nadat zaterdag de oud-Enschedese Marit Dopheide al brons wist te behalen bij het NK atletiek in Amsterdam, is dat zondag ook René Stokvis (foto) gelukt. De hardloper uit Enschede liep op de 1500 meter naar het brons. Stokvis moest in het Olympisch stadion alleen Mark Nouws en Dennis Licht voor zich dulden. Zelf kwam de Tukker tot een tijd van 3.52:96 minuten en daarmee zag hij Nouws en Licht slechts een fractie voor zich finishen.

Matthias Hardt, net als Stokvis lid van AC Tion, greep net naast een medaille op het Nederlands kampioenschap. Op de 3000 meter steeple chase kwam hij een seconde tekort voor het brons. Lars Cazander wist Hardt net voor te blijven. De titel ging naar Simon Grannetia. Hij toonde zich oppermachtig en won met een flinke voorsprong. Hardt wist in de slotronde nog van de zevende naar de vierde plaats op te rukken.

Op de 400 meter had Branco van Minnen (Almelo) zich zaterdag al weten te plaatsen voor de finale. Daarin kon hij zondag niet verrassen. Achter winnaar Lie Marvin Bonevacia, die naar een Nederlands record snelde, eindigde Van Minnen als achtste.

Foto: archieffoto

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief