Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Marokkaan uit Barcelona wint halve marathon in Borne

Geplaatst op 21 december 2014 door   ·   Geen reacties

Radouane Nour foto Borne BloeitBORNE – De in Borne gehouden Winter Step One Loop is zondag een prooi geworden voor een bijzondere atleet. Na slechts 1:10.10 uur meldde Radouane Nour zich namelijk al aan de finish van de halve marathon. Daarmee kreeg de wedstrijd een opvallende winnaar, want de 26-jarige Nour bezit de Marokkaanse nationaliteit en is woonachtig in het Spaanse Barcelona. Hij verpulverde het parcoursrecord. Dat stond al elf jaar op naam van Eric Borg. Nour was bijna twee minuten sneller dan de atleet uit Hengelo destijds was.

In Borne had Nour, die bij familie in Almere verblijft en via hen op de wedstrijd gewezen, weinig te duchten van de concurrentie. Triatleet Mark Oude Bennink uit Oldenzaal finishte ruim vier en een halve minuut na hem als tweede. ‘We hadden de wind meestal tegen en het was er ook nog eens best koud bij’, liet Nour na afloop weten tegenover Borne Bloeit. Hij gaf aan in 2015 graag terug te komen voor een nieuwe zege. ‘Maar dan kom ik eerder naar Nederland en kan ik misschien nog iets van deze tijd afhalen. Dat was waarschijnlijk ook vandaag al wel gelukt als ik een tijdje in een groepje had kunnen lopen.’

Siekmans
Bij de vrouwen stond er ook al geen maat op een van de deelnemers. Gea Siekmans wist daar net onder de anderhalf uur te blijven. Ze finishte na 1:29.57 uur en won daarmee met een ruime voorsprong. De Enschedese atlete van LAAC Twente, uitkomend voor het team van Step One, was bijna acht minuten sneller dan Gerry Visser uit Borne. Giny Steggink uit Rossum werd derde.

10 en 5 kilometer
Ook op de kortere afstanden werd hard gelopen in Borne. In 33.17 minuten schreef Wouter Doesburg uit Rekken de tien kilometer op zijn naam. Hij bleef Hengeloër Thijs Theunissen voor. Theunissen finishte anderhalve minuut na Doesburg en verwees op zijn beurt zijn eigen plaatsgenoot Casper Koelma naar de derde plaats. Bij de vrouwen won Lisanne Meuleman (Enschede) met overmacht. Seb Wiggemans uit Deventer was in 16.32 minuten de snelste op de vijf kilometer. Bianca Fortkamp (Hengelo) won die afstand bij de vrouwen in 18.27 minuten.

Foto: BorneBloeit

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief