Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Opnieuw zege Gerold Hartger in Snertloop De Lutte

Geplaatst op 7 december 2014 door   ·   Geen reacties

Thijs TheunissenDE LUTTE – Net als een jaar geleden heeft de Duitser Gerold Hartger de Snertloop De Lutte op zijn naam geschreven. Dat deed hij in bijna een exacte kopie van die wedstrijd. In 2013 had Hartger namelijk 31.53 minuten nodig om de zege binnen te halen op het 9,6 kilometer lange parcours en nu was hij twee tellen sneller. De 34-jarige Duitser nam daarmee ruim afstand van de concurrentie. Hengeloër Thijs Theunissen (foto) kwam ruim een minuut later na hem als tweede over de streep, terwijl triatleet Mark Oude Bennink uit Oldenzaal weer een halve minuut later als derde finishte.

Spannender was het op de 5,3 kilometer. Daar ging de overwinning naar Wouter Doesburg uit Rekken. Hij finishte na 17.35 minuten en moest daarbij flink zijn best doen om Thijs Wiggers (Hengelo) achter zich te houden. Het verschil tussen de twee bedroeg aan de streep slechts vier tellen. Harmen Hoek uit Enschede werd derde. Bij de vrouwen was Ingrid Prigge de snelste. De atlete uit Borne kwam binnen na 20.34 minuten en bleef Bianca Fortkamp-Damme twintig seconden voor.

Stokvis en Ten Kate
Ook buiten Twente waren Twentse atleten actief in een wegwedstrijd. René Stokvis toonde zich snel in de prestigieuze Montferlandrun. De baanatleet uit Enschede had 47.55 minuten nodig voor het vijftien kilometer lange parcours en werd daarmee zestiende in het ijzersterke deelnemersveld. Opvallend daarbij was dat Stokvis minder dan een minuut na de wereldrecordhouder op de marathon, Dennis Kimetto uit Kenia, finishte. Ook Fabian ten Kate, de zoon van Marti, deed het goed. Hij finishte als 26e van het totale deelnemersveld.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief