Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Doesburg wint Bovenbergloop voor Spijkerman

Geplaatst op 30 november 2014 door   ·   Geen reacties

Rik SpijkermanMARKELO – Met een ruime voorsprong is Wouter Doesburg zondag de winnaar geworden van de Bovenbergloop. De atleet uit Rekken zette Deldenaar Rik Spijkerman (foto) op vijftig seconden achterstand in de crossloop over tien kilometer. Daarmee verwees hij Spijkerman naar de tweede plaats. Derde werd Enschedeër Tim Jongman. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Brigit Landewe. Er stond geen maat op de Boekelose. Ze finishte ruim zes minuten voor Claudia Hilboldt uit Hengelo, die daarmee tweede werd.

Opvallend was de naam van Gert-Jan Wassink als winnaar van de vijf kilometer. De nationale topatleet uit Apeldoorn deed in het verleden onder meer al vier keer mee aan het EK cross en was al driemaal tweede op het NK vijfduizend meter. Door een slepende blessure kon Wassink echter lang niet in actie komen en hij koos de Bovenbergloop uit om rustig zijn rentree te maken. Wassink deed dat met een zege en toonde direct aan dat men al snel weer rekening met hem kan gaan houden. Thomas Doesburg (Rekken) finishte op anderhalve minuut van Wassink als tweede. Rianne Aarnink (Enschede) was de snelste bij de vrouwen.

Klamer
Noemenswaardig was buiten de seniorencategorieën ook nog de prestatie van Robin Klamer bij de junioren. Het 15-jarige broertje van toptriatlete Rachel Klamer zette de cross over ruim drie kilometer naar zijn. Dat deed de jonge Klamer niet zomaar. Hij finishte al binnen tien minuten en zette de overige lopers op een flinke achterstand. Koen Wiggers uit Hengelo liep ook een sterke wedstrijd, maar gaf toch anderhalve minuut toe. Dat zei vooral veel over het talent van de jongste telg uit de familie Klamer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief