Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Adan en Landewe winnen eerste wedstrijd Crosscircuit van het Oosten

Geplaatst op 15 november 2014 door   ·   Geen reacties

brigit landewe klRIJSSEN – De Polybouw Aluminium Crossloop, de eerste wedstrijd van het Crosscircuit van het Oosten, is zaterdag gewonnen door Erwin Adan uit Middelburg. Hij wist het tien kilometer lange parcours in en rondom Rijssen in een tijd van 35.06 af te leggen. Daarmee wist Adan veertien seconden eerder te finishen dan Henk Smalbrugge uit Hasselt. Die greep daarmee de zege bij de mannen 40+. Enschedeër Bert van Veen finishte in 35.57 minuten als derde van het totale deelnemersveld en bleek daarmee de eerste Twentse loper.

Bij de vrouwen was de tien kilometer allesbehalve spannend. Brigit Landewe (Boekelo, foto) kwam na 42 minuten en 37 seconden over de streep, waarna het wat de vrouwen betreft lang stil bleef. Triatlete Roos Tji uit Utrecht had bijna drie minuten meer nodig voor de afstand, terwijl Manon Herbert uit Bergentheim nog weer een minuut later binnenkwam.

Koppelman en Gruppen sterk
Ook de wedstrijd over vijf kilometer kon op een groot en sterk deelnemersveld rekenen. Daar toonden Danny Koppelman en Jacelyn Gruppen zich veruit de sterkste. Koppelman kwam na 16.58 minuten binnen en daarmee liet de atleet uit Hoge Hexel Rijssenaar Michiel Gerritsen ruim een halve minuut achter zich. Gruppen (Stuifzand) won bij de vrouwen in 18.56 en verwees daarmee de Enschedese Renee van Hoof naar de tweede plaats. Zij kwam een minuut later over de finish.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief