Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Axel Bult wint spannende eerste Run-ATB-Run Haaksbergen

Geplaatst op 23 november 2014 door   ·   Geen reacties

MHAAKSBERGEN – Voormalig Nederlands mountainbike kampioen op de marathon Axel Bult is zondag de winnaar geworden van de Run-ATB-Run in Haaksbergen. Die wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door de atletiekvereniging Haaksbergen en de Haaksbergse Toer- en Fietsclub. Bult toonde zich de snelste over 5,4 kilometer hardlopen, een mountainbike rit van 22,5 kilometer en vervolgens nog eens de helft van de eerdere loopafstand. De 33-jarige Enschedeër kreeg de jonge Thijs Wiggers (Hengelo) en oud-topveldrijder Maarten Nijland uit Rossum met zich mee op het podium.

Bult hield hardlopend maar net genoeg voorsprong over om de zege te pakken. Na een uur en een kwartier wedstrijd had hij slechts zes seconden voorsprong op talentvolle duatleet Wiggers. Die liet daarmee niet voor het eerst zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Ook Nijland gaf niet veel terrein prijs. Hij kwam ruim twintig tellen na Wiggers over de finish. De rest van het deelnemersveld werd door het drietal op ruime achterstand gezet.

Peters
Ook bij de vrouwen was de strijd om de eerste plaats niet zomaar beslist. Daar ging de Hengelose Lynn Peters met de zege aan de haal. Peters moest daarbij nog flink aan het werk om Anita Amptmeijer-Klomp uit Apeldoorn van zich af te houden, maar kon standhouden. Uiteindelijk was het verschil tussen de twee vrouwen ruim veertig seconden.

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief