Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Prijzenregen voor NKB in Ierland

Geplaatst op 25 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

klootschietploegSKIBBEREEN –  Op de ‘Marshroad’, een baan met een rijke historie in het Ierse Skibbereen was de Nederlandse klootschiet-selectie zeer succesvol tijdens de interland tegen Ierland.  De wedstrijden werden afgelopen zaterdag en zondag gegooid. De uitslagen van beide wedstrijden werden bij elkaar opgeteld en vormden zo de einduitslag.

De jongens werden vertegenwoordigd door Jochem Wennink (KV De Brink, Ootmarsum), Melle Analbers (KV Ons Streven, Tilligte), Remco Zanderink en Gijs Senger (KV Beuningen, Beuningen). Wennink legde beslag op de gouden medaille, Analbers won het zilver.
Bij de meisjes bestond de Nederlandse delegatie uit Britt Blokhuis (KV Beuningen, Beuningen), Marianne Westerink (KV Het Woudhuis, Apeldoorn) en Lisa Jonkers (EKDV Fort, Fort).  Blokhuis won zaterdag, de Ierse Katie Sexton volgde op enkele meters. Zondag was de stand precies andersom en ging Sexton er met de winst vandoor. Het verschil op zaterdag was 27 meter in het voordeel van de Twentse, zondag was het verschil 26 meter in het voordeel van Sexton. Kortom Britt Blokhuis won de wedstrijd met één meter verschil. Lisa Jonkers werd derde en maakte het podium compleet.

De damesselectie bestond uit Lindsay Leussink (KV de Huier, Geesteren), Silke Tulk (KV Kleine David, Fleringen) en Carlijn Hammink (KV Niej Haarbig, Harbrinkhoek). Het werd een onderlinge en spannende strijd tussen Tulk en Leussink. De winst ging op zaterdag naar Leussink met een voorsprong van drie meter. Zondag had ze pech met haar derde schot waardoor Tulk komn uitlopen tot een riante voorsprong. Deze gaf ze dan ook niet meer af en won de wedstrijd. Het verschil was uiteindelijk ruim 150 meter. De Ierse Catriona Murphy pakte het brons.

Jos-Bert Aalbers (KV ‘t Trefpunt, Steenderen), Richard Vlierman (KV Niej Haarbig, Harbrinkhoek), Bas Senger (KV Beuningen), Henk Heerink (KV Oud Ootmarsum) en Harold Dolleman (KV Klein Dochteren) vormden het Nederlandse team bij de mannen. Zaterdag ging de winst naar de Ier David Murphy, de regerend Europees Kampioen. Hij lag maar tien centimeter voor op de Ier Gary Daly. Henk Heerink en Jos-Bert Aalbers wisten nog enigszins in de buurt te blijven van deze Ieren, waardoor zondags nog veel mogelijk was. Dat bleek ook toen Aalbers zondags een magnifieke wedstrijd gooide en de wedstrijd won. Hierdoor steeg hij in het klassement naar een verdiende tweede plaats. De Ier Gary Daly won de wedstrijd, David Murphy werd derde.

Foto: de nationale selectie die in Ierland actief was.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief