Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Silke Tulk voor zesde keer naar jaarlijkse topwedstrijd in Ierland

Geplaatst op 6 oktober 2014 door   ·   3 Reacties

Winnaar CT All Round 2012 - Silke Tulk TUBBERGEN – Drie van de vier klootschieters uit Nederland die komend weekend in Ierland deelnemen aan de prestigieuze wedstrijd King & Queen of the Roads komen uit Twente. Het jaarlijkse festival, dat drie dagen duurt, wordt gehouden in het Ierse Ballincurrig in de buurt van de stad Cork. De Nederlandse delegatie bestaat uit de twee jeugdspelers Jochem Wennink (Ootmarsum) en Manon Zanderink (Fleringen). Bij de senioren zijn Silke Tulk (Borne) en Harold Dolleman (Zutphen) uitverkoren.

Dolleman maakt zijn debuut. In de halve finale, die zaterdag 11 oktober aanstaande zal worden gespeeld, neemt hij het op tegen de Ier Aiden Murphy (winnaar van vorig jaar) en Cathal Toal, eveneens een Ier. De winnaar van deze halve finale zal het zondag opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale, die gespeeld wordt door de Duitse Matthias Rahman en de Ieren James Buckley en Bryan O’Reilly. Silke Tulk (foto) verschijnt voor de zesde opeenvolgende keer aan de start. Tulk treft in haar halve finale, die vrijdag 10 oktober aanstaande gespeeld wordt, de Ierse Kelly Mallon en Emma Fitzpatrick. Mallon wist, net als de Nederlandse, de Queen of the Roads al meerdere malen te winnen. In de andere halve finale zal Anke Klöpper uit Duitsland het opnemen tegen Carmel Ryan (de winnares van vorig jaar) en Claire O’Sullivan.

De Nederlandse junioren nemen het in de Maas Engineering Youth International Triple Crown op tegen een Duits koppel en een Iers koppel. Jochem Wennink en Manon Zanderink zullen hun titel verdedigen. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de ‘Junior King & Queen’ wist dit Nederlandse koppel overtuigend de finale te winnen. Dit jaar zal het de laatste keer zijn dat deze twee Nederlanders in de jeugd mogen uitkomen. Hierna zullen zij in het hoofdtoernooi van de Grolsch Champions Tour moeten laten zien dat zij het ticket verdienen voor het hoofdtoernooi en het échte King & Queen of the Roads festival. De junioren spelen hun wedstrijd voorafgaand aan de finales op zondag.

 

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Annelies dijkman says:

    Ik was voor Kelly Mallon. Jammer dat tulk had gewonnen.

  2. Geurt says:

    Silke Tulk in de ring tegen Bas Nijhuis; 3 rondjes full contact. Nieuw RTV Oost-format: Van Vrouwenmeppers en Klootschutters.
Archief