Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Hoofdprijzen in Champions Tour voor Analbers, Scholten en Tulk

Geplaatst op 23 december 2014 door   ·   Geen reacties

Melle Analbers (winnaar zetten) en Rob Scholten (winnaar veld) (1)REUTUM –  De laatste wedstrijddag van de Grolsch Champions Tour klootschieten voor de onderdelen veld en zetten leverde een zege op voor Rob Scholten, lid van KV Niej Haarbig, die op de laatste dag zijn zege veilig wist te stellen. De 25 -jarige inwoner van Harbrinkhoek won beide wedstrijden en bleef zodoende zijn naaste concurrent Melle Analbers (KV Ons Streven) nipt voor in het eindklassement. De rollen waren bij het onderdeel zetten omgedraaid. Melle Analbers won dit onderdeel door de maximale score van 30 punten te pakken, Rob Scholten werd op dit onderdeel tweede. De winnaars ontvingen hun medaille uit handen van bondscoach Jan Wiegers.

Bij de vrouwen was het voorafgaand aan de laatste wedstrijddag op het onderdeel veld nog spannend. Silke Tulk, lid van KV Kleine David, streed met name tegen Kim Schurink (KV de Toekomst) en de twee zussen Lindsay en Joyce Leussink. Uiteindelijk bleek dat Tulk de beste papieren had. Ze won met een maximale score van 40 punten het onderdeel veld.

Bij het onderdeel zetten pakte ze eveneens de volledige winst door op twee wedstrijddagen dit onderdeel te winnen. Silke Tulk kreeg de medaille uit handen van bondscoach Egbert Boschman.

Bij de jongens was Remco Zanderink, lid van KV Beuningen, na vier wedstrijden al zeker van zijn eerste plaats. Tijdens de laatste wedstrijddag kwamen daar nog een eerste en een tweede plaats bij en zo veroverde de 17-jarige Beuninger de titel bij de jongens, op het onderdeel veld. Ook op het onderdeel zetten bleek de Beuninger hoge ogen te gooien. Een eerste en een tweede plaats waren genoeg om ook dit onderdeel te winnen.

Lisa Jonkers, lid van EDKV Fort uit Drenthe, bleek bij de meisjes ongenaakbaar op het veld. Iris Luttikhuis, lid van KV Beuningen, won het onderdeel zetten. Zij wist, net als Remco, een eerste en een tweede plaats te behalen. Hierdoor kon zij de gouden medaille in ontvangst nemen van bondscoach Jos klein Gebbink.

Foto: Links Melle Analbers, rechts Rob Scholten

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief