Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Europa Cup-winnaar TTT mist in eigen land de play-offs voor landstitel

Geplaatst op 24 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Terwijl sterspeelster Britt Vonk alweer in het vliegtuig zat richting haar team in Berkely moest de kersverse Europa Cup I- winnaar Tex Town Tigers met een verschil van zeven punten zien te winnen van Olympia wilden de Enschedese softbalsters alsnog de play-offs halen voor de strijd om de landstitel. Beide ploegen hadden 12 keer hun duels in winst omgezet. Voor de Tigers was dit probleem al eerder ontstaan. Winst op Olympia was voldoende geweest, als TTT op 17 juli niet tegen Jong-Oranje had verloren.
Het lukte niet. In een aantrekkelijk duel werd het wel 6-2 voor TTT, maar dat was niet voldoende voor het behalen van de play-offs. Door dit resultaat spelen de Tigers de competitie uit met de nummers 5 t/m 8 (TTT, Twins, Centrals en Jong-Oranje) van de hoofdklasse. Dat lijkt voor de net tot beste ploeg van Europa een regelrechte blamage. ‘Op het oog wel. Je zou zeggen: dat is te gek voor woorden’, zegt Jan van der Molen als voorzitter van de technische commissie van TTT. ‘Maar in deze wedstrijd speelde de ploeg best goed. Er was misschien iets te weinig slagkracht, maar verder was het een goede overwinning. Ze hebben eerder in het seizoen te veel punten laten liggen. Het team was in het begin niet sterk genoeg.’ TTT begon dit jaar de competitie met een team waaruit enkele goede speelsters vertrokken waren. Later pas, toen onder andere de Amerikaanse pitcher Jenna DeLong TTT kwam versterken en internationals als Britt Vonk (terug uit Amerika) en Petra van Heijst (terug na een hardnekkige blessure) weer mee konden doen, begon TTT weer te draaien, maar was het leed al geschied.

De Tigers begonnen tegen Olympia aanvallend goed. Spectaculair en gewaagd honklopen met head-firsts op de thuisplaat van achtereenvolgens Merel Oosterveld en Petra van Heijst zetten Olympia in de eerste inning onder druk. De Haarlemse ploeg was zenuwachtig en maakte fouten: 2-0. Het duurde echter tot de vijfde inning voordat de Tigers weer scoorden. In die inning kon Martina Lackner scoren op een tweehonkslag van de beste slagvrouwe aan TTT-zijde Petra van Heijst (archieffoto). Kirsten Holshof met een honkslag en Petra van Heijst tilden de score naar 5-0 en toen Jenna DeLong 6-0 scoorde kwam het verschil van zeven punten dichtbij.
De Tigers kenden echter een zwakke zesde inning. Op een honkslag en een fout van korte stop Petra van Heijst scoorde Olympia twee keer: 6-2. De Tigers die maar vijf honkslagen wisten te produceren waren mentaal gebroken en de vele aanmoedigen van het talrijke publiek wisten de Tigers niet meer tot een laatste krachtsexplosie te leiden. Beide pitchers kregen geen punten meer tegen. Zowel Jenna DeLong (12-3-5-1) als Amanda Lindsey van Olympia (11-1-5-3) gaven weinig kansen weg.

De Tigers spelen zaterdag thuis tegen de Twins om 15.00 uur. Sparks won dinsdagavond met 7-0 van de Centrals. Sparks, Terrasvogels, Alcmaria Victrix en Olympia hebben zich geplaatst voor de play offs .

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief