Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Drie keer goud voor Taekwondo Oude Luttikhuis in Bonn

Geplaatst op 17 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

BONN – Afgelopen weekend vond de International Master NRW plaats in Bonn met in totaal vijfhonderd deelnemers uit diverse landen. Taekwondo Oude Luttikhuis nam met een afvaardiging van zeven spelers deel aan dit toernooi en was uitermate succesvol met in totaal drie gouden plakken bij de Senioren.

Michael Oogink maakte zijn rentree in de klasse Senioren Heren -87kg na een afwezigheid van bijna een jaar. Oogink won zijn eerste partij met 7-4 van de Duitser Walid Hashime. Vervolgens won hij overtuigend gewonnen van Jahn Pusch(9-3) en Faruk Demirtas(12-3) uit Duitsland waarbij Oogink steeds beter in het toernooi kwam. In de finale werd Florian Meyer eenvoudig opzij gezet door opgave na één ronde en was de gouden medaille voor Michael Oogink een feit.

Clubgenoot Joyce van Baaren uitkomend in de klasse Senioren Dames -62kg won haar eerste partij met 7-1 van Natalie Wenzel. Vervolgens was de Almelose te sterk voor Isabel Batinic die met 4-0 ten onder ging. Daarna trad ze aan tegen Edina Kotsis uit Hongarije die recent nog een bronzen medaille wist te behalen op de Universiade. Ook deze partij won Van Baaren (3-1). In de finale was Van Baaren ook te sterk voor Yonca Celik: 11-4.

Marjolijn Abbink maakte dit weekend haar opwachting in de klasse Senioren Dames -73kg en deed dit eveneens zeer verdienstelijk. De halve finale was spannend. Ze speelde tegen Julia Swietkowiak uit Duitsland, De Hengelose trok uiteindelijk aan het langste eind (2-1). In de finale was Abbink oppermachtig tegen Maade Pitang met als einduitslag 6-1.

Foto: Van links naar rechts Thijs Oude Luttikhuis (coach), Joyce van baaren, Marjolijn Abbink en Michael Oogink.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief