Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Pionier taekwondosport Ben Oude Luttikhuis plotseling overleden

Geplaatst op 27 augustus 2011 door   ·   11 Reacties

SEOUL – In Zuid-Korea is op 59-jarige leeftijd Ben Oude Luttikhuis plotseling overleden. De Almeloër is nationaal en internationaal bekend als een pionier van de taekwondosport. Hij was vijftien keer nationaal kampioen, werd in 1982 derde op het WK, was trainer, bondscoach, was voorzitter van het district Oost en was voorzitter van de nationale bond, de NTB. In Almelo was hij oprichter van Taekwondo Oude Luttikhuis, een trainingscentrum waar talloze kampioenen werden opgeleid en getraind. Hij was houder van de achtste dan in zijn sport.
Als actief taekwondoka en daarna als trainer en bestuurder stond de Almeloër bekend als eigengereid en fanatiek.  Zijn wilskracht en doorzettingsvermogen heeft hem als sportman en trainer veel successen gebracht. Hij gaf deze belangrijke eigenschappen voor een topsporter weer mee aan zijn talloze leerlingen, waarvan een groot aantal ook weer nationale en internationale titels heeft gewonnen.

Oude Luttikhuis (foto) was in Seoul op uitnodiging van Zuid-Koreaanse bond om er een onderscheiding in ontvangst te nemen. Afgelopen woensdag werd hij in de vroege morgen overvallen door een longembolie en raakte in coma. Hij werd gereanimeerd en behandeld, maar alle hulp in het ziekenhuis mocht niet meer baten. Hij raakte in een diepe coma.Vanmiddag om kwart over twaalf is hij overleden in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen die in allerijl naar Seoul waren gereisd.

Delen is sportief

Reacties (11)

 1. Klein Nagelvoort says:

  Een prachtige en inspirerende man. Met heel veel liefde voor de sport en zijn leden.

  Ben: “we zullen je missen”.

  Rob, Angelique, Luuk, Stan en Niek Klein Nagelvoort

 2. s. van maanen says:

  Vreselijk, Groot verlies!!! Fam. heel veel sterkte. Simone van maanen

 3. (Taekwondo) Iris, Sonja & Abraham Janssen says:

  Met bedroefdheid hebben we kennis genomen van het overlijden van uw man en door ons zeer gewaardeerde collega/trainer, waar wij jarenlang mee hebben samengewerkt. Hij was tot op het eind van zijn leven intens betrokken bij projecten voor taekwondo. Dat deed hij op een eigen charmante en innemende maar vooral op inspirerende wijze, waarop we hem hebben leren kennen en waarderen. Wij zullen zijn fanatieke aanwezigheid, grappen en zinvolle bijdragen aan de projecten voor de taekwondo sport erg missen. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en kinderen, andere familieleden en nabestaanden en wil u allen dan ook veel sterkte toewensen in de moeilijke tijd die dit verlies met zich meebrengt. Met oprechte medeleven. Abraham & Sonja Janssen en Iris, Eline, Virginia

 4. Mustapha Moutarazak says:

  Vandaag 27 augustus 2011 kreeg ik het bericht dat Ben Oude Luttikhuis in Korea is overleden.
  Ik ben zeer ontdaan want persoonlijk verlies ik een goede sportvriend, trainer en Groot Meester Taekwondo.
  Op dit moment heb ik geen woorden hiervoor. Thys; Maria; Yvonne heel veel sterkte.

 5. Mike Fox says:

  Lieve Ben, bedankt voor alles wat jij voor mij en onze mooie Taekwondo-sport gedaan hebt.
  Namens de leerlingen en trainers van Taekwondo Academy Parkstad wil ik de familie heel veel sterkte toewensen met dit niet te bevatten verlies.
  Wij zullen Ben nooit vergeten.

 6. Reuben Thijs says:

  Diep triest dat Ben op zo’n jonge leeftijd ons heeft verlaten. Wij hebben veel meegemaakt samen, ups en downs, een aimabele man die nog heel lang in mijn herinnering zal blijven. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe

 7. Ky-Tu Dang says:

  He was a passionate, skillfull, visionary master. We have lost a great capacity for TKD world and a good friend too early.

  Ky-Tu Dang

 8. Victor Louisa says:

  Wat een groot verlies.Niet allen voor taekwondo Noord-Oost, Maar voor de hele taewondo familie
  Ben bedankt voor de vele uren wedstrijdtraining
  die ik bij je mocht volgen.

  Wij van Louisa Martial Arts Ten boer wensen de familie heel veel sterkte

 9. Fam. Acar says:

  Het is jammer dat we Ben moeten missen.
  Familie oude luttikhuis allemaal gecondoleerd met jullie dierbare verlies.
  Heel veel sterkte deze aankomende tijd.

  Roza,Johan en Gabriël Acar

 10. Adrie Brabander says:

  In de jaren 80 was Ben ons grote voorbeeld en volgden hem op de voet. Zijn leerlingen waren altijd geduchte tegenstanders (wat wil je ook met zo een trainer)
  Met diep respect is hij in mijn gedachten.
  Mijn oprechte deelneming aan zijn vrouw en kinderen.

  Adrie Brabander

 11. Kim Yilmaz says:

  Ben was 1 van de weinige motiverende mensen in mijn leven.Ik heb al die jaren veel aan hem gedacht.20 jaar geleden zat ik op taekwondo en hij was gwoon een lieve meevoelende man en een super taekwondo leraar.Veel dingen in mijn leven waren niet leuk maar aan taekwondo heb ik veel plezier beleefd.Dat realiseer ik me nu pas.Ben,je zult nooit vergeten worden.
Archief