Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Hippisch Hengelo: tweede plaats voor Sleiderink

Geplaatst op 11 december 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het jaarlijkse Hippisch Hengelo is aan de laatste dag begonnen. Volgend jaar zal het evenement niet meer in Hengelo gehouden worden. Het Expo Center gaat dan over in andere handen (firma Lesscher IT) en zal dan niet meer voor grote festijnen en evenementen beschikbaar ziijn. Hippisch Hengelo verkast dan naar Go Planet in Enschede.

Springruiter Sjaak Sleiderink (foto) uit Denekamp was vanmorgen succesvol in een rubriek voor Young Riders. Met Zarah werd de 19-jarige springruiter tweede. De combinatie was foutloos, maar een seconde langzamer dan winnares Jody van Gerwen uit Limbricht met Carmel Wijngaardhoeve Z.
De Twentenaren onder de talrijke deelnemers deden gisteren ook nog af en toe een greep in de prijzenpot. Peter Geerink won een wedstrijd over twee fasen met Lonesome Diams Hogue. Deze combinatie was het snelste in een rubriek met veel kwaliteit. Harrie Wiering uit Borne werd met Unforgiving vierde.

Een internationale, sterk bezette rubriek in twee aparte manches én aansluitende jump-off in het kader van de Medium Tour werd gewonnen door Angelique Hoorn uit Waneperveen. Het ging om de zogenaamde Eurocommerce-prijs. Hoorn bereed de negenjarige ruin Eurocommerce Damascus. De prijs van € 1250 hoeft derhalve geen grote omweg te maken. Kirsten Rikkert (Enter)  werd met Vinde RAG zesde, Jeroen Dubbeldam eindigde met Zenth als negende.
De finale van de Small Tour leverde een overwinning op voor de talentvolle Hendrik Jan Schuttert uit Ommen met Odin.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief