Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Knappe derde plaats Mark Weusthof bij Indoor Wierden

Geplaatst op 3 november 2014 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De eerste internationale menavond tijdens Indoor Wierden is bij de vierspannen een prooi geworden voor IJsbrand Chardon. Met een weergaloze rit bouwde hij al in de eerste manche zoveel marge op tegen naaste concurrent Daniell Schneiders, dat hij zich in de tweede omloop met een derde plek tevreden kon stellen. Achter de levende menlegende en de aanstormende topper uit Duitsland legde Mark Weusthof beslag op de derde plek. De Rossumer bleef Europees kampioen Theo Timmerman twee keer knap voor.

De vierspanvedetten schotelden de tot de nok gevulde manege De Vossenbos een heerlijk avondje voor. Qua snelheid gaven Chardon, Schneider en Weusthof elkaar in de eerste rit minder dan drie seconden toe, maar omdat de 25-voudig national kampioen als enige geen strafpunten opliep, kon hij halverwege bogen op een veilige voorsprong van iets meer dan acht seconden op de Duitser en van bijna dertien tellen op de lange Tukker. Weusthof was op zijn beurt iets rapper dan Schneiders, maar tikte ook een balletje meer af.

De schade beperkt
In de beslissende manche hield Weusthof de schade beperkt tot één bal en zorgde hij in elk geval voor enige druk op Schneiders. Die was opnieuw iets langzamer dan de Twentenaar, maar hield de lei wel schoon. Omdat Chardon met eveneens vijf strafpunten de ring uitkwam, moest de viervoudig wereldkampioen in het tweede bedrijf met de derde stek genoegen nemen.

Chardon hield echter 2,35 seconde over ten opzichte van Schneiders en ruim elf op Weusthof. De meest succesvolle menner aller tijden was verrukt over de zege én over de ambiance in Wierden. “Het was in alle opzichten super”, vond Chardon. “Als je bedenkt dat het mennen hier voor het eerst op de agenda stond, is dit natuurlijk fantastisch. Herman ter Harmsel vroeg me of ik hier wilde helpen promotie voor het mennen te maken. Hij geeft me wel eens een goed paard, dus dat wilde ik graag doen. En ik heb er absoluut geen spijt van. Dit is een superaccommodatie, hier ligt een geweldige uitrijbaan en het was een prachtig parcours. En dan zo’n opkomst, werkelijk grandioos. Dit was een en al reclame voor onze sport. Als ik kan, kom ik hier zeker terug.”

Ook Mark Weusthof was een tevreden man. “Jammer van die fouten op hindernis 8 en 9 in de eerste ronde”, Aldus de Rossumer. “Maar het was een prima avond, waar we met ons allen erg van genoten hebben.”

Dat deed ook Herman ter Harmsel, al ging het sportief vrijdag minder dan gehoopt. “Mijn linker voorpaard liep pas voor de derde keer in het span en was duidelijk onder de indruk van de entourage. In de tweede manche ging het al een stuk beter”, vond de Rijssenaar, die de grote aanjager was van de menavond. Die zal ongetwijfeld ook de komende jaren op de agenda van Indoor Wierden staan.

Rentree Tom Engbers
Bij de tweespannen beleefde Tom Engbers een meer dan verdienstelijke rentree. De Vassenaar eindigde mede dankzij de snelste rit van de avond als derde achter een superieure Henk Garrits en streekgenoot Antonie ter Harmsel. De Rijssenaar toonde eens te meer aan de weg naar de absolute top te hebben gevonden. Raymond Letteboer finishte als vierde.

Eindstand vierspannen
1) IJsbrand Chardon 230,55 seconde
2) Daniell Schneiders (Dui) 233
3) Mark Weusthof 241,76
4) Theo Timmerman 248,97
5) Hans Heus 260,07

Eindstand tweespannen
1) Henk Garrits 212,98
2) Antonie ter Harmsel 219,69
3) Tom Egbers 220,96
4) Raymond Letteboer 220,96
5) Pascal Donders 223,84

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief