Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Carlile wint Military Boekelo, Naber-Lozeman Nederlands kampioen

Geplaatst op 12 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Alice Naber - Lozeman  - Joost van der Veen  (2)BOEKELO – Thomas Carlile is de winnaar geworden van de 44ste editie van de Military Boekelo. De Fransman had na de cross de leidng genomen en gaf die positie niet meer uit handen bij het afsluitende springonderdeel.

Carlile maakte één springfout, maar daarmee kwam zijn overwinning niet in gevaar. De Fransman reed op zijn paard Sirocco du Gers. Paul Tapner bezette na de cross country de tweede plek, maar zakte ver weg na het springen. Doordat hij tot 24 strafpunten kwam, eindigde de Australiër als 31e. Zijn landgenote Lucy Jackson klom van de tweede naar de derde plek. De Britse Georgie Strang maakte het podium compleet.

Nederlandse titel
Alice Naber-Lozeman (foto) heeft zich tot Nederlands kampioen eventing gekroond bij de Military Boekelo. Ze prolongeerde daarmee haar Nederlandse titel op haar paard Peter Parker. Lozeman kon zich bij het afsluitende onderdeel niet veel fouten permitteren. Tim Lips voerde de druk op door eerder op de dag foutloos te blijven bij het springen. Lozeman mocht één springfout en daarnaast twee tijdfouten maken. Ze bleef foutloos en kroonde zich daardoor tot Nederlands kampioen. Het is de zesde nationale titel uit haar loopbaan. Lozeman werd in 1996, 2000, 2004, 2008 en 2013 ook al Nederlands kampioen. Tim Lips eindigde als tweede. Op haar paard Belafonte werd Lozeman ook nog eens derde in de nationale strijd.

Landenwedstrijd
In de landenwedstrijd van de Military Boekelo klom het Nederlands eventingteam naar de derde plek. Nederland stond na de cross country nog zevende. Nieuw-Zeeland won de landenwedstrijd. Groot-Brittannië eindigde als tweede. Het Duitse eventingteam, dat in Boekelo niet in de prijzen viel, won de landenwedstrijd overall. Nederland werd dit seizoen zesde in het algemeen klassement

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief