Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Groot machtsvertoon Gert-Jan Bruggink in eerste kwalificatie GP Twente

Geplaatst op 27 juni 2014 door   ·   Geen reacties

bruggink gert-jan1GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was vrijdag de grote uitblinker tijdens het CSI Twente. De nationaal kampioen van 2013 won twee rubrieken, waarbij vooral zijn zege in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente imponeerde.

Het was vooral het tweede optreden van de dag, waarin Gert-Jan Bruggink van zich liet spreken. Met Vita snelde de ruiter uit De Lutte op imponerende wijze naar zijn tweede zege. Als eerste in de ring gekomen zette Bruggink met een foutloze rit verreweg de snelste tijd neer van alle 96 deelnemers. Tekend voor het grote machtsvertoon van de Twentenaar was dat de Belgische nummer twee Jos Verlooy met Farfelu de Pomme 2,41 seconde meer nodig had om door de finish te komen na het parcours over 1,50 meter op tijd.

Gert-Jan Bruggink was eerder op de zeventienjarige Cash Junior met zijn tijd van 63,61 seconde al onaantastbaar in de rubriek over 1,45 meter op tijd. Alexander Zettermann kwam met Flecu als enige nog redelijk in zijn buurt, maar strandde op tweetiende seconde (63,81). De Britse routinier John Whitaker eiste de derde positie op (64,52).

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief