Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Amerikaan Clark Montgomery op kop in Military Boekelo

Geplaatst op 10 oktober 2014 door   ·   Geen reacties
Tim LipsBOEKELO – De kop is er weer af. De dressuurproeven zijn klaar. De Ruiters en amazones die aan de military Boekelo 2014 meedoen, maken zich op voor het zwaarste onderdeel van de eventingsport, de cross country. De Amerikaanse ruiter Clark Montgomery smaakt daarbij het genoegen zaterdag als koploper de Usselose dreven in te galopperen. Met zijn paard Loughan Glen staat hij met een fraaie score van 35.20 strafpunten aan de leiding. De Amerikaan wordt gevolgd door de Fin Elmo Jankari met Duchess Desiree 39.80. Op plaats 3 vinden we de Britse Laura Collett met Grand Manoevre die 39.80 strafpunten bijeen reed.
Beste Nederlandse is Alice Naber-Lozeman die met ACSI Peter Parker een score van 46.50 realiseerde. Deze combinatie staat in het internationale klassement op plaats 11, en gaat als beste Nederlander uiteraard aan de leiding in de strijd om het Nederlands kampioenschap, die in Boekelo tegelijkertijd op het spel staat. Achter Alice Naber staat Tim Lips (archieffoto) met zijn schimmel  Bayro tweede in het NK en op plaats 15 in het internationale klassement met een score van 47.10. Vlak daarachter met 47.70 staat Raf Kooremans met MC B Vulcano op 3 in het kampioenschap en plaats 18 in de internationale rangschikking.

Het paard The Blue Frontier, van Duitse wereldkampioene Sandra Auffarth, raakte in de piste volledig van slag en de amazone moest de strijd staken met deze verder imponerende schimmel. Tijdens Military Boekelo-Enschede wordt ook de finale van de FEI Nations Cup verreden. In deze door Longines ondersteunde landenwedstrijd gaat Engeland aan de leiding voor de Verenigde Staten en Nederland op plaats drie.
 
Morgen wacht dus voor de ruiters en paarden de spectaculaire crosscountry. Om 9.44 uur wordt de eerste deelnemer aan de start verwacht.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief