Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Het slachtoffer van de gruwelijkste blessure ooit springt op Hells Bells

Geplaatst op 22 december 2014 door   ·   Geen reacties

Mijn fascinatie voor cultclubs bracht mij afgelopen zaterdag naar een wedstrijd van FC St. Pauli. Met een staanplaats op de Südtribüne van het Millerntor-stadion in Hamburg ging voor mij een lang gekoesterde wens in vervulling. Bij het horen van de eerste klanken van AC/DC’s *Hells Bells* kwam de partituur in braille op mijn arm te staan. Kippenvel dus. Stevie Wonder had het gehele nummer zo mee kunnen zingen door enkel met zijn vinger over mijn arm te gaan. Onder de rook van de beruchte Reeperbahn lieten de spelers zich door een uitzinnig publiek begroeten. Dat de club op dat moment op een na laatste plaatst stond in de tweede Bundesliga deerde het ultralinkse publiek niet. Er was sfeer, en niet zo’n klein beetje ook.
Voor mijn tribune stond een klein mannetje te rennen en te springen om het publiek nog verder op te jutten. Het kleine mannetje was Ewald Lienen, de nieuwe trainer van St. Pauli, die de club moet behoeden voor degradatie. Hoewel Ewald Lienen voetballer was, toen ik leefde van potjes Olvarit en ik kastelen maakte in de zandbak, wist ik direct wie hij was. Ewald Lienen was namelijk slachtoffer van een van meest gruwelijke blessures in de geschiedenis van het betaalde voetbal. Als speler van Arminia Bielefeld botste hij ooit op de noppen van verdediger Norbert Siegmann van Werder Bremen en sneed daarmee zijn hele bovenbeen open. De wond was zo diep dat het bot te zien was.
Voor het oog van de camera’s rende Lienen furieus en in pure paniek naar de bank van Werder Bremen om trainer Otto Rehhagel aan te vallen. Volgens Lienen was Rehhagel de schuldige aan de harde tackle van Siegmann, omdat hij hem kort daarvoor had geïnstrueerd om nog harder te spelen. Het beeld van het witte bot dat uit het bovenbeen van Ewald Lienen stak schokte de gehele voetbalwereld en liet honderdduizenden televisiekijkers op die 14 augustus in 1981 kokhalzend naar de afstandsbediening grijpen.
En zo stond ik zaterdag te kijken naar dat kleine springende mannetje die op Youtube bekend staat als de man van “the worst football injury ever”. Zou het toeval zijn dat juist hij is aangesteld als nieuwe trainer van FC St. Pauli, de club die zich afficheert met een doodshoofd voor twee gekruiste botten? Ik denk het niet.
Ewald Lienen en FC St. Pauli een match made in *Hell*.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief