Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Ik geloof

Geplaatst op 30 juni 2014 door   ·   4 Reacties

Met een pizza tricolore en pleepapier in mijn handen. Zo fietste ik zondag na de wedstrijd over de Kanaalstraat in Utrecht; waarschijnlijk de meest islamistische straat van Nederland.

Sinds kort woon ik daar om de hoek. In een souterrainwoning zoals ze dat zo mooi noemen. Ik vind het meer een kelder. Prima kelder overigens.

Van het begin bij de moskee, tot aan het einde van de straat stonden mannen. Mannen in oranje-shirts, mannen in een jelaba (lange jurk) en mannen in een juichpak van Roy Donders. Tussen de rijen mannen reden auto’s kriskras door elkaar. Keihard toeterend. Met de ramen open en in de auto nóg een oranje toeter.

Een rood-wit-blauw vlaggetje op hun wangen geschminkt. Nederland op z’n Hollands, inclusief Kanaalstraat.

Moslims in Nederland, ook te vaak aangeduid als probleemgroep, vierden de overwinning net zo hard als aan de andere kant van de stad waar je alleen maar hoogblonde yuppen zag.

Over de Nederlandse speler Van Persie wordt vaak geschreven dat hij bekeerd is tot de islam, omdat zijn vrouw Bouchra moslima is. In een interview in de Volkskrant ontkent hij dit: ‘Ik ben geen moslim, geen christen, geen jood. Geloven is voor mij de zoektocht naar een goed mens zijn.’

En ineens, al fietsende, heb ik een heilig geloof in Nederland. En in het Nederlands elftal.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. jan medendorp says:

  Leuk stukkie…

 2. Geurt says:

  Arjen Akhbar ! Duik die 16 binnen !

 3. Karen says:

  Dank Jan!

 4. Hans says:

  Idd leuk stukkie.
Archief