Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Vrouw aan de bal – Karin Rog

Geplaatst op 27 maart 2016 door   ·   Geen reacties

imageHet viel mij direct op in het regionale dagblad: paginagroot een voorstel van de opstelling van het nieuw bestuur van FC Twente. De meesten ken ik, een oordeel geven over hun mogelijk functioneren binnen het bestuur van FC Twente kan ik niet. Wel krijg ik beelden van een hok vol met haantjes. Hier hoort een haan met hen-kwaliteiten bij of gewoon en hennetje. De hanen zijn namelijk allemaal radertjes in hun eigen mechanisme, maar dan die radertjes nog verbinden, daar is olie voor nodig. En jongens, communiceren en belangeloos verbinden, dat zijn voornamelijk eigenschappen van een meisje.

Op social media heb ik kenbaar gemaakt dat ‘de vrouwen op zijn in Twente’, ze zijn niet in beeld. Elke thuiswedstrijd ben ik er bij en begeef mij ook tussen de FC Twente-bestuurders. Het klopt, ik heb nog nooit een naam van een vrouw als potentieel bestuurder horen vallen. Zou overigens de communicatie intern en extern de club ook geen kwaad doen, een geolied communicatiekanon erbij, maar dit ter zijde. De schrijver van het artikel reageerde op mijn tweet. Er hadden in het verleden twee vrouwen in het bestuur gezeten, dat was niet succesvol gebleken. Wel, die twee dames zijn nog steeds ‘on top’, beiden zelfs in een mannenbolwerk. Dus blijkbaar is door alle overige bestuurders iets in stand gehouden waar de dames wellicht doorheen prikten? Hun conclusies trokken en energie in een dankbaardere taak stopten.

Nu zijn er vacatures, u kunt solliciteren. Vijf bestuursleden voor het Stichtingsbestuur en minimaal vijf leden voor de Raad van Commissarissen. De selectiecommissie streeft naar een zo breed mogelijke samenstelling, ook in leeftijd en geslacht. Ze zijn er vast wel hoor in Twente, de krachtige dames met ballen die hun steentje kunnen bijdragen, maar is FC Twente er nu aan toe? Zou wel moeten, al die mannen in het bestuur bleek de afgelopen periode ook niet echt een succesvolle formatie. Dit was de voorzet, trappen jullie hem in dames?

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief