Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Drie Twentenaren op NK schaatsen met oa debutant Thomas Geerdinck

Geplaatst op 26 december 2014 door   ·   Geen reacties

thomas geerdicnkHEERENVEEN – Drie Twentse topschaasters gaan van start op het NK Allround in Heerenveen dat zaterdag en zondag wordt gehouden. Naast Wouter Olde Heuvel en Jorien Voorhuis, die intussen tot de gevestigde orde horen, debuteert Thomas Geerdinck uit Hengelo. De 19-jarige langebaanschaatser plaatste zich nipt voor het NK en mag zich derhalve voor het eerst in een ‘grote’ wedstrijd meten met mannen als Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Jan Blokhuijsen.

Geerdinck (foto) start op de 500 meter in de vijfde rit tegen Frank Hermans (Schipluiden). Op de 5km rijdt de Hengeloër in de tweede rit tegen Maico  Voets (Huizen). Hij heeft op de 500 meter een pr staan van 38.15 en op de 5km 6.54.57.
Wouter Olde Heuvel uit Losser, de Nederlands kampioen van 2010 en 2011, rijdt beide afstanden tegen respectievelijk Peter Groen (Leiderdorp) en Douwe de Vries, zijn ploeggenoot bij de Lotto/Jumbo-ploeg.

Hengelose Jorien Voorhuis opent haar toernooi op de 500 meter tegen de negentienjarige Melissa Wijfje uit Ter Aar. De vrouwen ontmoeten elkaar in de negende rit. Voorhuis rijdt zaterdag de 3km tegen titelhoudster Yvonne Nauta in de negende rit.
Het NK begint zaterdag om 12.00 uur.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief