Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

KNSB haalt WK Shorttrack in 2017 naar Nederland

Geplaatst op 15 juni 2014 door   ·   Geen reacties

Jorien-Ter-Mors- KPN-NK-2012_originalROTTERDAM – De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond heeft het WK Shorttrack in 2017 naar Nederland gehaald. Het toernooi zal gedurende één maand gehouden worden in de Rotterdamse evenementenhal Ahoy. Dat heeft de Internationale Schaats Unie (ISU) zaterdag bekend gemaakt.

Shorttrackster Jorien ter Mors (foto) uit Enschede reageerde op Twitter verheugd op de beslissing van de ISU om het WK aan Rotterdam toe te wijzen. ‘Super vet’, schrijft ze op haar Twitterpagina. ‘Ik ben er zeker bij!!! Te gek, kan niet wachten.’

Het is het tweede succes voor de KNSB nadat ook al het EK van 2015 werd binnengehaald. Dat toernooi wordt in Dordrecht verreden. Datzelfde Dordrecht was dit jaar ook het decor voor de finale van de World Cup en de ISU was over de organisatie van dat toernooi zeer te spreken.

De Nederlandse shorttrackers lieten tijdens de Olympische Spelen in Sotsji al een uitstekende indruk achter. Zo werden de meeste finaleplaatsen ooit op een eindtoernooi veilig gesteld. Sjinkie Knegt pakte zelfs een bronzen plak. Bovendien werd het mannenteam bij het WK in Canada wereldkampioen op de relay.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief