Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Jorrit Oosten terug op shorttrackbaan met Spelen als doel

Geplaatst op 3 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE –  Jorrit Oosten was al een paar jaar uit het zicht van de topsport verdwenen, maar ineens is hij terug.  Komend weekend rijdt hij het NK. De rijder uit Enschede is bezig met een serieuze comeback.  ‘Ik mis het shorttrack. Ik wil in 2014 op de Olympische Spelen staan’, zegt hij op de website schaatsen.nl.

Gedreven en ambitieus is hij. De afgelopen jaren schaatste Oosten op de langebaan bij een kleine ploeg  met Twentse schaatsers, Team Two. ‘Ik had verwacht sneller de top te kunnen halen, maar langebaan ligt me minder.’ Zijn persoonlijke records blijven steken op de volgende tijden. 500 meter: 38.10, 1000: 1.15.74, 1500: 1.57.23, 3000: 4.14.63, 5000: 7.23.60.

De 22-jarige Oosten, die naast het schaatsen een loopbaan heeft als foto-model, werd in het verleden drie keer Nederlands kampioen bij de junioren en maakte vervolgens deel uit van de nationale ploeg. Daar echter waren hij en enkele andere rijders uit Twente niet blij met de manier van trainen en stapte eruit.   Maar sinds kort is hij terug. ‘Ik ben de enige die nog zo gedreven is en nog steeds gemotiveerd is om naar de Olympische Spelen te gaan. Dat is mijn droom.’ Want het doel dat Oosten voor ogen heeft is duidelijk. ‘Ik wil weer de beste van Nederland worden en in 2014 in Sochii mee strijden om de prijzen’, aldus de Enschedeër op schaatsen.nl

‘Ik ben er achter gekomen dat ik het shorttrack veel te veel mis. Het is zonde om dat weg te geven.’
Oosten neemt de tijd om terug te keren bij de nationale top. ‘Om in aanmerking voor de Nederlandse ploeg te komen, zal ik eerst moeten presteren’, realiseert hij zich.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief