Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Zilver voor Pien Keulstra op NK schaatsen voor A-junioren

Geplaatst op 6 februari 2011 door   ·   Geen reacties

HOORN – Pien Keulstra (foto) uit Boekelo heeft in Hoorn de zilveren medaille gewonnen op het NK schaatsen voor junioren allround. Ze won bij de junioren A  twee afstanden, de 1500 en 3000 meter. De 17-jarige Twentse leverde daarmee een prestatie van formaat, want ze is eigenlijk nog B-junior en ook maakt ze dit seizoen pas voor het eerst deel uit van Jong Oranje. Op de tweede dag werd Keulstra vierde op de 1000 meter in 1.24.20 en eerste op de drie kilometer in 4.39.95.

Lotte van Beek uit Zwolle werd kampioen. Mignon Goeree uit Enschede eindigde als zeventiende.
Bij de jongens A ging de titel naar Maurice Vriend uit Hoorn. Thomas Krol uit Schalkhaar werd tweede. Hengeloër Peter Verkerke die aanvankelijk als reserve was aangewezen, kwam niet verder dan de 25te plaats.

Bij de C-junioren was bij de jongens Thomas Geerdinck uit Hengelo de beste Twentenaar met een twaalfde plaats. Bij de meisjes eindigde Nienke Kleinsman (Bentelo) als 22ste.

Bij de B-junioren won Antoinette de Jong uit de titel. De Friezin won de 500 meter en legde daarmee de basis voor de titel. Beste Twentse was Vera Otten uit Haaksbergen. Ze werd negentiende. Elin Nales uit Beckum eindigde als 26ste.
Bij de jongens-B was Steven Lammertink uit Enter de beste Twentenaar. Met een goede zesde plaats op de 1500 meter (in 2.03.31)  eindigde Lammertink op de elfde plaats. Kars Jansman uit Hellendoorn werd 23ste.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief