Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Beltona Beloften Competitie nog steeds waardevol

Geplaatst op 8 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De belangstelling voor de Beltona Beloften Competitie blijft onverminderd groot. Op de lijst van deelnemende verenigingen voor alweer het dertiende seizoen, dat volgende week maandag 19 September van start gaat, staan wederom 36 namen waaronder ook enkele nieuwelingen. Bovendien gaat FC Twente ook meedoen. Het betekent, dat er nog altijd veel waarde wordt toegekend aan deze bijzondere wedstrijdreeks, bedoeld om iets extra’s te doen voor jong voetbaltalent (spelers t/m 21 jaar) in het oosten van het land.

Dat wordt nog eens extra onderschreven door het feit, dat vijf clubs na een korte of langere afwezigheid hun rentree maken in deze beloftencompetitie waarmee in 1999 op initiatief van de cvv Sparta Enschede werd begonnen.De vijf zijn ATC uit Hengelo, Oranje Nassau uit Almelo, Vroomshoopse Boys, Sc Genemuiden en DOS Kampen.

Onder de deelnemende clubs zijn vier topklassers, te weten, HHC Hardenberg, HSC’21 uit Haaksbergen,Quick’20 uit Oldenzaal  en Sc Genemuiden; vijf hoofdklassers (Berkum, CSV Apeldoorn, Deto, Rigtersbleek en Rohda Raalte), zes eersteklassers en negen tweedeklassers uit Overijssel, Gelderland en Drenthe.

De 36 ploegen zijn ook nu ondergebracht in poules van  vier waarin tussen nu en eind april volgend jaar een hele competitie wordt gespeeld. De negen poulewinnaars en de zeven beste nummers 2 plaatsen zich voor de finaledag, die op Zaterdag 2 juni 2012 zoals gebruikelijk bij Sparta Enschede wordt gehouden.

De poule-indeling is:
Poule A: ATC’65,FC Berghuizen,Rigtersbleek en Sparta Enschede.
Poule B: DETO,Enschedese Boys,HSC’21 en Sportclub Enschede.
Poule C: DOS’37,PH Almelo,Quick’20 en de Zweef.
Poule D: Bon Boys,BWO,MVV’29 en Oranje Nassau.
Poule E: Den Ham,Hulzense Boys,Voorwaarts Westerhaar en Vroomshoopse Boys.
Poule F: JVC Dedemsvaart,HHC,Noordscheschut en SVI Zwolle
Poule G: csv Apeldoorn,Robur et Velocitas,WSV Apeldoorn en Wijhe’92.
Poule H: Berkum,sv Nieuwleusen,Rohda Raalte en Sc Genemuiden.
Poule I:  CSV’28 Zwolle,DOS Kampen,Elburger Sc en IJVV.

FC Twente
De organisatie van de Beltona Beloften Competitie en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over een bijzondere inbreng van de Enschedese profclub in de beloftencompetitie. FC Twente zal jaarlijks met haar elftal onder 19 jaar wedstrijden spelen tegen de clubs, die respectievelijk als eerste, tweede, derde en vierde zijn geëindigd op de finaledag van de Beltona-competitie.

Voor het eerst zal dit gebeuren in de loop van het komende seizoen met de vier halve finalisten van de begin juni gehouden finaledag, te weten winnaar Berkum (Zwolle), Sparta Enschede, Noordscheschut (Hoogeveen) en Rohda Raalte. Gespeeld wordt op de velden van deze verenigingen.

Doelstelling van FC Twente om te participeren in de beloftencompetitie is een nauwere binding van de club met het amateurvoetbal te bewerkstelligen in met name de stad Enschede, maar zeer zeker ook in  ruimer verband.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief