BVV Borne morele winnaar na gelijkspel in derby van Borne

Geplaatst op 4 september 2011 door   ·   Geen reacties

BORNE – BVV Borne heeft vanmiddag gestunt bij buurman NEO, door in de eerste competitiewedstrijd – en de eerste derby sinds 36 jaar – in de slotfase een 2-0 achterstand weg te werken. De hoop voor de Geelzwarten leek halvewerwege de tweede helft vervlogen, maar 1.500 toeschouwers zagen NEO zwijmelen en Borne hard en ongenadig toeslaan: 2-2.

De eerste helft was, ondanks het uitblijven van treffers, de meest vermakelijke. Maar pas na de rust, waarin NEO lange tijd het spel dicteerde, verdween de hatelijke ‘nul’ van het scorebord. Robin Oude Kamphuis maakte de 1-0, waarna Harm Kosterink vijf minuten later NEO in veilige haven leek te schieten (2-0). In alles leek het duel gespeeld. Borne had, ondanks de prima eerste helft, in het tweede bedrijf moeite met de opbouw. De aansluitingstreffer viel in dat opzicht uit het niets. Invaller Symen Polman gaf Borne acht minuten voor tijd nieuwe hoop. In de slotfase liet de ploeg vervolgens zien te beschikken over een flinke dosis mentale veerkracht. In de blessuretijd bezorgde Danny van Laar zijn ploeg, met de gelijkmaker, een morele overwinning.

Scoreverloop: 72. Oude Kamphuis 1-0, 78. Kosterink 2-0, 82. Polman 2-1, 90+2. Van Laar 2-2